Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Italienska uppgifter: Simons Skrabbs flytt till Brescia i fara – agentens krav fick klubbchefen att se rött

Från 2020
Uppdaterad 10.01.2020 19:09.
Simon Skrabb.
Bildtext Simon Skrabb.
Bild: Abir Sultan / EPA-EFE / All Over Press

Simon Skrabbs flytt från IFK Norrköping till Brescia har redan antagits vara klar. Men den officiella bekräftelsen har låtit sig vänta. Nu rapporterar den italienska sajten GIFN att det ska handla om en oväntad vändning: Skrabbs agent ska kräva för högt arvode.

Det har egentligen rapporterats vara klart i en vecka redan. Det började med att den svenska tidningen Expressen avslöjade att Serie A-klubben Brescia var nära att köpa in Jakobstadsbördige Simon Skrabb från IFK Norrköping.

Efter det har bland annat pappan Stefan Skrabb berättat för Österbottens tidning att spelaren redan klarat läkarundersökningen. Också FF Jaros vd Fredrik Haga bekräftade nyheten för tidningen, eftersom Jaro som fostrarförening får ersättning ifall transfern blir av.

– Det handlar om kontraktshemligheter som jag inte kan gå in på. Det är inte heller jag som gjort upp kontraktet. Det är också oklart hur det blir med agentens kostnader, sade Haga för tidningen.

Nu rapporteras det att agentens kostnader till och med kan stjälpa hela affären. Enligt italienska GIFN ska Skrabbs agent krävt ett för högt arvode. Kravet ska ha varit så högt att Brescias klubbchef till och med överväger att slopa transfern.

"Vet faktiskt inte vad jag ska säga mer om det här"

Men enligt sajten Fotbollsdirekt ska åtminstone IFK Norrköping inte ha hört några sådana uppgifter.

– Alltså, jag vet ju att det varit en del juridiska delar och handlingar som det varit strul med. Och att pappersexercis kan vara lite komplicerad. Men jag har inte uppfattat det som så allvarligt att affären skulle vara i fara, säger ”Peking”-ordförande Peter Hunt för sajten.

– Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga mer om det här, tillägger han.

Enligt svenska uppgifter ska transfersumman ha rört sig kring en miljon euro. Enligt GIFN ska Brescia ha uppfattat agentens krav som ”skrattretande”.

Skrabb själv har inte stuckit under stol med att han gärna skulle spela någonstans där han får större ansvar än han fått i IFK Norrköping den senaste tiden. Landslagsspelaren berättade för Yle Sporten redan i november att han kunde tänka sig att flytta.

– Vi får se vad som dyker upp och om något i så fall intresserar, sa han då.

Diskussion om artikeln