Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hands eller inte? West Ham tappade värdefullt stopptidsmål efter VAR-granskning – och rasar mot domen: "Som ett slag i ansiktet"

Från 2020
Programmet är inte längre tillgängligt

En vild glädje utbröt bland gästerna då West Ham fick in ett sent kvitteringsmål i borta mot Sheffield United i gårdagskvällens Premier League-match. Men hemmapubliken fick jubla sist, då Declan Rices kvitteringsmål dömdes bort på grund av hands. "Nästan ingen vill ha det så här", dundrade Rice efteråt.

När domaren visslade av gårdagens Premier League-möte mellan Sheffield United och West Ham var det ett namn som dominerade hemmafansens sånger.

Inte ett spelarnamn – Sheffieldpubliken hyllade i stället VAR.

Det omtvistade videogranskningssystemet kom nämligen att åter spela en stor roll.

West Ham såg ut att få in en värdefull 1–1-kvittering på stopptid, då Declan Rice drivit med bollen till straffområdet och framspelat Robert Snodgrass, vars skott gått förbi Dean Henderson via den främre stolpen.

En vild glädje utbröt bland gästerna, men strax skulle glädjen bytas ut mot helt andra känslor. En VAR-granskning senare var målet nämligen bortdömt.

Rice bedömdes ha tagit emot bollen med handen i samband med anfallet.

Mål eller inte? Avgör själv genom att klicka på artikelns huvudbild! (Bilder från Viasat)

Fabian Balbuena, Declan Rice och Mark Noble argumenterar med domaren.
Bild: /All Over Press

"Vi kokar"

West Ham-mittfältaren Rice kunde inte smälta domen i Sky Sports intervju efteråt.

– Vi kokar just nu. Jag sprang i full fart och han nickade bollen mot min hand. Om du springer med dina armar på det sättet med de nuvarande reglerna är det hands, men det var inte avsiktligt gjort av mig.

– Det är som ett slag i ansiktet, dundrade Rice.

Rice tyckte att VAR bara fungerat ibland. Mittfältaren påpekade också att något är fel då "hemmafansen firar VAR som ett mål".

– Jag tror inte att detta bara är mina tankar, utan de flesta Premier League-spelarna håller med, nästan ingen vill ha VAR. Det har funnits så många galna domslut, slog Rice fast.

Sheffield Uniteds matchhjälte blev Oliver McBurnie, som satte matchens enda godkända mål i den 53:e matchminuten.

I och med segern steg Sheffield åtminstone tillfälligt upp till femteplatsen i tabellen. West Ham, som nyligen anställt David Moyes som tränare, är indraget i nedflyttningsstriden. För tillfället ligger laget två poäng ovanför strecket.

Bildkälla: Viasat

Diskussion om artikeln