Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Japansk miljardär söker fru – vill ta henne på resa runt månen 2023

Från 2020
Yusaku Maezawa framför en blå skärm.
Bildtext Yusaku Maezawa söker partner genom en process som påminner mycket om att söka jobb. Ansökning ska lämnas in och flera testdejter avklaras för att få fram "den rätta".
Bild: Deletree/ All Over Press

Den 44-åriga japanska miljardären och rymdentusiasten Yusaku Maezawa är den första personen som får åka på turistresa till månen och nu söker han sällskap att förgylla livet och rymdresan med.

Maezawa är på jakt efter en ny kärlek, en ny livspartner, skriver bland annat BBC och The Guardian.

Hans plan är att ta med kvinnan på en resa runt månen i entreprenören Elon Musks Big Falcon Rocket. Ifall allt går enligt planerna ska resan ske år 2023.

Ansökningsprocess i flera omgångar

Även om det är tre år kvar till resan ska den som vill bli Maezawas nya ögonsten och åka med på resan lämna in en ansökan senast på fredag.

"Varför skulle inte du vara den första kvinnan som reser till månen?" frågar Maezawa på Twitter.

Kandidaterna väljs ut den 25–26 januari och i februari är det dags för första dejten. I mars äger fler dejter rum och i slutet av mars ska Maezawa fatta sitt beslut om vem som får bli hans partner.

En positiv livsinställning behövs för att bli vald

För att kunna ansöka ska man vara kvinna, singel och 20 år gammal eller äldre. Dessutom ska man vara rustad med en munter personlighet och alltid vara positiv.

Ett rymdintresse är också ett måste för herr Maezawa och kvinnan i hans liv ska vara redo att delta i förberedelserna inför resan runt månen.

Kvinnan ska kunna njuta av livet fullt ut och dessutom önska att det blir fred på jorden, enligt Maezawas webbsida.

Maezawa har grundat Japans största nätbutik för kläder och han skriver på sin webbsida att han ska börja om sitt liv som hittills präglats av hårt arbete.

– Jag är säker på att jag samlat på mig min beskärda del av pengar, social status och kändisskap. Nu ska jag börja mitt liv på nytt. Jag är 44 år gammal nu. Då känslor av ensamhet och tomhet sakta börjat krypa upp inom mig finns det bara en sak som jag tänker på – att fortsätta älska en kvinna, säger Maezawa på sin webbsida.

Han sålde nätbutiken i slutet av året ifjol.

The Guardian skriver också att Maezawas förhållande med modellen och skådespelaren Ayame Goriki nyss tagit slut.

Delar ut pengar till Twitterföljare

Maezawas tweets har också tidigare väckt uppmärksamhet.

Han har bland annat lovat ge en miljon yen till 100 av hans sju miljoner Twitterföljare som en del av ett socialt experiment.

Han vill se ifall pengarna gör människorna mer lyckliga. I år ska han dela ut en miljard yen.

Enligt BBC är Maezawas förmögenhet cirka 2,7 miljarder euro (3 miljarder dollar) och han uppges spendera mycket pengar på konst och sportbilar.

Då Musk presenterade Maezawa som den första turisten som får åka till månen i hans SpaceX-projekt i september 2018 sade Maezawa att han vill ta sex eller åtta vänner med honom på resan runt månen.

Han planerar att ta med sig artister, arkitekter, designer och andra kreativa människor för att "inspirera den drömmare vi alla bär inom oss".

Källor: BBC, The Guardian

Diskussion om artikeln