Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Handbollstränaren Kaj Kekki har skrivit på för Cocks: "Trots ryktena fortsätter Gintaras Savukynas på sin post"

Från 2020
Kaj Kekki vid sidan av planen
Bildtext Kaj Kekki återvänder till Cocks.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Cocks har haft en motig höst i FM-ligan och ska med Kaj Kekkis hjälp försöka få ordning på torpet. Kekki ska fungera som assisterande tränare, vilket innebär att Gintaras Savukynas fortsätter på sin chefstränarpost. Cocks säsong fortsätter om en vecka med en tuff bortamatch mot Dicken.

Handbollsklubben Cocks meddelar att Kaj Kekki är tillbaka som tränare för laget. Den här gången ska Kekki vara assisterande tränare till chefstränaren Gintaras Savukynas.

Kekki var chefstränare för Cocks mellan 2012 och 2016. Sommaren 2015 tog Kekki över herrlandslaget som han hade ansvaret för fram till sommaren 2019.

Cocks har lagt nyporna på sju raka FM-guld (2013–2019) men i vår löper den sviten märkbar risk att brytas. Cocks ligger bara trea i serietabellen med 13 poäng på 9 matcher. Ettan Dicken har 19 poäng på 10 matcher och tvåan BK-46 17 poäng på 10 matcher.

"Våra målsättningar är intakta"

Kekki ska nu hjälpa till i ett försök att vända på steken.

– Det är en stor glädje för klubben att knyta till sig ett proffs som Kekki, säger ordförande Jari Viita på Cocks webbplats.

Chefstränaren Gintaras Savukynas från Litauen har ett kontrakt som sträcker sig till säsongens slut.

– Trots ryktena fortsätter Savukynas på sin post till kontraktstidens slut. Våra målsättningar är intakta: vi siktar på att vinna baltiska ligan och FM-ligan.

Cocks har haft julledigt i tre veckor. Säsongen fortsätter med en tuff bortamatch mot Dicken onsdagen den 22 januari.

Diskussion om artikeln