Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jaro förväntar sig inga stora summor efter Skrabbs övergång – vd:n känner stolthet: ”Inte ofta som Jaro syns i La Gazzetta dello Sports rubriker”

Från 2020
Simon Skrabb.
Bildtext Simon Skrabb har spelat de tre senaste säsongerna i IFK Norrköping.
Bild: Abir Sultan / EPA-EFE / All Over Press

Jaro räknar inte med mer än kaffepengar efter Simon Skrabbs flytt till Serie A. "Den faktiska transfersumman ligger förmodligen klart lägre än de summor som har florerat i medierna", säger vd:n Fredrik Haga till Yle Sporten.

I måndags kväll blev det definitivt klart att Simon Skrabb flyttar till Brescia. Kontraktet är 3,5 år långt och tar Skrabb till den italienska ligan.

I Skrabbs moderklubb Jaro känner man en stor stolthet dagen efter att övergången blev offenlig.

– När en Jaro-produkt tar sig vidare i karriären är man stolt. Det är väldigt positivt – det är en stor grej att en spelare tar klivet till Serie A. Vi är väldigt glada för det, säger vd:n Fredrik Haga till Yle Sporten.

– Det har garanterat varit en spännande tid för honom. Han har ju varit i Italien över en vecka, men inte riktigt haft koll på vartåt det svänger. Nu kan han fokusera på jobbet och spela fotboll. Hittills har han bara kunnat träna på gym på grund av skaderisken.

"Faktiska summan klart lägre"

Vid en transfer i fotbollsvärlden fastnar ögonen snabbt på pengasummor. Många olika siffror har flimrat förbi i spekulationerna när det gäller Skrabbs övergång.

Skrabb hade kontrakt med IFK Norrköping i ett år till och Brescia har betalat för att värva honom.

– Den faktiska summan ligger förmodligen klart lägre än de summor som har florerat i medierna. Som det har målats upp i pressen kunde man tro att det här skulle vara en stor grej ekonomiskt för oss, men det är det inte, säger Haga.

Jaro har rätt till 17 procent av övergångssumman. Dessutom har Jaro rätt till ungefär två procent i solidaritetsersättning, men innan några pengar landar i Jakobstad finns flera moment som Haga inte kan gå närmare in på.

– När man har räknat klart får vi inte så mycket. Det är mer komplicerat än vad gemene man tror.

Jaros budget sjunker

Det är länge sedan som Skrabb senast har spelat i Jaro. Under de senaste tre åren har han spelat för IFK Norrköping.

Trots att Jaro inte kommer att få något betydande tillskott i kassan efter Skrabbs flytt till Italien, har Haga bara positiva känslor.

– I en liten förening med en liten budget är varje liten summa givetvis positiv. Och det är inte varje dag som Jaro syns i rubrikerna i La Gazzetta dello Sport, säger vd:n och skrattar.

Division 1-klubbens förberedelser inför säsongen är i full gång. Snart startar cupspelet. För tillfället har klubben fjorton kontrakterade spelare, och målet är att lagbygget ska vara klart i slutet av februari.

Haga uppger att klubbens budget för 2020 kommer att sjunka med runt tio procent från förra året. Då låg Jaros budget på 700 000 euro.

Diskussion om artikeln