Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Sångaren Samu Haber från Sunrise Avenue åtalad för narkotikabrott – medger att han använt "en liten mängd" droger men nekar till brott och koppling till omfattande droghärva

Från 2020
Samu Haber från Sunrise Avenue sitter på en stol framför en mikrofon med en gitarr i famnen. Han tittar ner. I bakgrunden syns blå himmel genom ett fönster.
Bildtext Samu Haber misstänks för narkotikabrott.
Bild: Lehtikuva

Samu Haber från Sunrise Avenue har åtalats för narkotikabrott. Han medger att han tagit droger, men bestrider åtalet om narkotikainnehav.

– Jag har varit riktigt korkad och man kan inte på något sätt försvara droganvändning, skriver artisten på Instagram.

Tidningen Iltalehti var först med nyheten. Åklagaren bekräftar för nyhetsbyrån STT att Samu Haber står åtalad för narkotikabrott.

Åklagaren säger till STT att det misstänkta brottet skett i juli 2019. Enligt Ilta-Sanomat skedde brottet i Åbo 6–7 juli, samtidigt som festivalen Ruisrock ordnades.

Åtal väcktes i större droghärva – åklagaren bekräftar inte om fallen har något med varandra att göra

Enligt källor till Iltalehti är åtalet kopplat till en mycket större droghärva där Cannonballs förra ledare Janne "Nacci" Tranberg och Niko Ranta-aho misstänks ha smugglat dopningsmedel och läkemedel in till Finland och distribuerat dem.

Åtal i det här fallet har också väckts i dag, men åklagaren bekräftar inte för STT om droghärvan och de åtal som väckts mot Haber har att göra med varandra.

Haber förnekar att han är inblandad i droghärvan.

– Under sommaren 2019 var jag på en efterfest och jag medger att jag tog en liten mängd droger, som erbjöds till mig gratis. Jag har alltså inte köpt något. Det här har jag berättat för polisen i fjol, skriver Haber på Instagram.

– Ett större fall behandlas i rätten just nu och mitt namn har kopplats till det. Jag har inget med det här att göra, skriver Haber.

Han skriver samtidigt att han lär sig av denna situation och ber om ursäkt.

Diskussion om artikeln