Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Sex & sånt tar steget ut i poddvärlden

Från 2020
Dan, Malena och Matias sitter vid en stenvägg
Bildtext Dan Granqvist, Malena Holmström och Matias Hertzberg tar Sex & sånt in i Poddvärlden

I snart 20 år har Sex & Sånt hörts i Yle X3M i en eller annan form. Det betyder snart två decennier av sexualupplysning för nyfikna finlandssvenskar.

Att Sex & sånt nu blir en podcast är ett naturligt steg i audioinnehållets utveckling.

-Vi har en längre tid sett att programmet är populärt som så kallad “On demand” produkt på arenan. Det vill säga, Sex & sånt är ett innehåll som man gärna har tagit till sig vid en tidpunkt då det passar en själv bäst, och inte nödvändigtvis just varje tisdag kväll kl 17, säger Dan Granqvist tidigare programledare och numera producent för Sex & Sånts innehåll.

- Därför väljer vi nu att fortsätta Sex & sånts liv som podcast, som finns tillgänglig just där och då när det passar för publiken, fortsätter Dan

Bekanta röster i podden

Podcasten görs av Malena Holmström som hållit i Sex & sånt i radion de senaste åren. Med sig har hon just Dan Granqvist som är en bekant röst för många som lyssnat eller tittat på Sex & sånt genom åren. Dessutom hör vi Matias Hertzberg som under slutet av förra året hördes i Sex & sånt tillsammans med Malena.

Den här trion pratar varje vecka om ämnen som berör alla som har, eller är nyfikna på, sex.

Arenan och instagram

Förutom att nu finnas som podcast på Arenan, så har Sex & sånt ett eget instagramkonto. Där diskuterar Malena tillsammans med publiken och tar emot frågor, kommentarer och tips på ämnen som podden kunde handla om.

Dan, Malena och matias står med rumpan bar vid varsin pissoar
Bild: Ronja Sallinen

- Folk är intresserade av att prata om sex och nu finns det ett konkret forum för det där man kan både ställa sina egna frågor, men också hjälpa andra genom att dela med sig av sina egna erfarenheter, säger Malena som ser fram emot en tät kontakt med publiken.

De första två avsnitten ligger redan ute! I det första avsnittet lär du känna Malena, Matias och Dan lite bättre, via brutalt ärliga historier.

Sex & sånt-podden presenterar sig: blödande kuk, misslyckat dirtytalk, och könshår i fejset

19:05

Diskussion om artikeln