Hoppa till huvudinnehåll

Sport

392 NHL-spelare har sagt sitt – Aleksander Barkov åter vald till ligans mest underskattade spelare: "Jag tycker han hör till de tre bästa"

Från 2020
Jonathan Huberdeau och Aleksander Barkov.
Bildtext Jonathan Huberdeau och Aleksander Barkov, NHL:s mest underskattade spelare?
Bild: Rich Graessle/Icon Sportswire/AOP

När närmare 400 NHL-spelare ska rösta fram NHL:s mest underskattade spelare är ett namn betydligt vanligare än alla andra. Hela 22 procent av de som The Athletic frågade tycker att Aleksander Barkov är ligans mest underskattade.

Även i fjol röstades Barkov fram som ligans mest underskattade i The Athletics spelarenkät.

I årets upplaga av The Athletics spelarenkät (bakom betalmur) toppar finländaren kategorin överlägset. Hela 22 procent av de 392 spelare som var med i undersökningen tyckte att Barkov var ligans mest underskattade spelare.

– Jag tycker att han hör till de tre bästa spelarna i ligan, och jag tror inte att många andra skulle säga samma sak, säger en spelare från Atlantic Division.

– Av ligans större spelare har Barkov de mjukaste handleder. Han är stor, han har ett fantastiskt skott och ett otroligt spelöga – han har alla egenskaper i ett paket. Det finns ingenting som saknas i hans spel, hyllar i sin tur en spelare vars lag hör till Central Division.

Tvåa i kategorin blev Barkovs lagkamrat Jonathan Huberdeau med nio procent av rösterna.

The Athletic bad spelarna säga sin åsikt i en mängd olika kategorier.

En klar majoritet av de tillfrågade var ense om vem som är ligans bästa spelare. Connor McDavid var svaret hos 63 procent av spelarna. Nathan MacKinnon var tvåa med 17 procent.

Bostons Brad Marchand är ligans smutsigaste spelare enligt 29 procent av svararna, fem procentenheter mer än tvåan Tom Wilson.

Diskussion om artikeln