Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Morgonkollen: Högnivåmöte i Davos, Macrons reform möter motstånd och missnöje bland företagare över plattform för matleveranser

Från 2020
Demonstranter med röda flaggor med bokstäverna FO i vit text. Det är flera människor på rad och bilden är mörk och det är rökigt.
Bildtext Deltagare i en demonstration mot Emmanuel Macron i Versailles under måndagen.
Bild: AFP / Lehtikuva

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.

Inrikes:

Pizza-online har blivit en populär kanal för finländare som beställer mat från restauranger via nätet. Men bland företagare finns ett missnöje med de höga förmedlingsavgifterna som Pizza-online tar. Organisationen Företagarna i Finland ser att småföretagare har en svag ställning i den digitala handeln.

Närpes stad uppskattar att kring ett par hundra arbetskraftsinvandrare kan anlända till staden under de kommande åren. Men det finns också ett stort mörkertal, vilket gör planeringen svår för staden.

Under natten har det varit ovanligt varmt. I Kronoby i Österbotten uppmättes under natten en temperatur på 9,1 grader. Det var varmt i natt i hela södra, västra och mellersta Finland, det beror på milda västliga föhnvindar.

Utrikes:

Världens rikaste och mäktigaste samlas för femtionde gången i bergsbyn Davos i Schweiz.De senaste årens uppvaknande om global uppvärmning och miljöproblem syns på årets upplaga av Världsekonomiskt forum.

Den franska presidenten Macrons reform möter motstånd. En majoritet fransmän anser att den franska sociala modellen är bäst i EU. Statsvetaren Benedicte Berner i Paris förklarar att medborgarna är stolta över den.

Väder

Det är klart i stora delar av landet. I Lappland förekommer snöfall.

I landets södra och mellersta delar är temperaturen under dagen mellan 2 och 6 grader. I landets norra del är temperaturen under dagen mellan -5 och +2 grader.

I väst är det måttlig eller frisk och byig vind.

Diskussion om artikeln