Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ung man rånade två butiker i Hangö - hotade personalen med kniv

Från 2020
Uppdaterad 21.01.2020 13:13.
Hangö vattentorn
Bildtext Polisen uppger inte vilka affärer i Hangö det var fråga om.
Bild: YLE / Linus Westerlund

En 17-åring rånade två butiker i Hangö på måndagen. Polisen har nu gripit mannen som misstänks för två grova rån.

Det första rånet inträffade vi 20-tiden på måndagskvällen. Nödcentralen fick då en anmälan om en yngre man som tagit en stor låda öl och gått förbi kassalinjen utan att betala.

Mannen hade gått ut på parkeringen där personalen försökte hindra honom. Mannen tog då fram en kniv som han hotade personalen med och avlägsnade sig.

Rån nummer två lite senare samma kväll

Polisen kom till den första brottsplatsen. Medan de ännu var där kom det ett rånalarm från en annan butik som ligger i närheten.

Där hade en man plockat med sig saker inne i butiken och gått till kassan. Då butiksbiträdet uppmanade honom att betala hade han tagit försäljaren i kragen och hotat hen med kniv.

Mannen hade krävt att få pengarna ur kassan och dem hade han också fått. Sedan lyckades han återigen avlägsna sig.

Kännetecknen på den som rånat den andra butiken stämde överens med den första rånaren.

Polisen uppger att de hela tiden visste vem den misstänkta rånaren var. Men polisen lyckades inte gripa mannen på måndagskvällen.

- Polispatrullerna letade efter mannen på kvällen utan att påträffa honom. Men i dag har mannen gripits, uppger kriminalkommissarie Mats Sjöholm vid Västra Nylands polisinrättning.

- Han är ännu minderårig men fyller 18 inom en snar framtid, säger Sjöholm.

Eftersom mannen använde sig av eggvapen så utreds gärningarna som grova rån. Det strängaste straffet för grovt rån är fängelse i tio år.