Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerit åkte på andra raka förlusten: Barys knep segern i Helsingfors för fjärde gången på raken – den här gången dessutom med klara siffror

Från 2020
Viktor Lööv.
Bildtext Det gick hett till i Helsingfors men det blev ingen utdelning för Jokerit.
Bild: Emil Hansson/AOP

Med en seger hade Jokerit kunnat knappa in på tvåan SKA St:Petersburg och gått förbi trean Dynamo Moskva i den västra konferensen. Men icke. Den goda spelformen har vänt och Jokerit åkte på sin andra raka förlust. Den här gången på hemmais mot Barys – som har en finfin resultatrad från Helsingforshallen.

Jokerit vann det första inbördesmötet den här säsongen med 4–2. Barys har ändå ett bra saldo från Helsingforsarenan. De tre senaste matcherna som spelats på Jokerits hemmais har nämligen Barys vunnit. Ingen av segrarna har ändå kommit under ordinariespeltid.

Förrän nu.

Gästerna fick den bättre starten i matchen. Corban Knight lyckades bara tre minuter in i första perioden göra öppningsmålet och ge gästerna ledningen.

Jokerit kom ändå snabbt åt att kvittera matchen då Jesse Joensuu satte in hemmalagets första mål för kvällen. Samtidigt skulle det till hemmapublikens besvikelse visa sig vara det enda.

Barys tog tillbaka ledningen i den andra perioden och i den tredje perioden fastställde de klara segersiffror.

Först utökade Arkady Shestakov ledningen till 3–1 med sex minuter på klockan och Jokerit fick börja jaga reducering med målet gapande tomt.

Det gick tvärtom. Först utökade Barys till 4–1 och sedan ännu till 5–1 med Janis Kalnins tillbaka mellan stolparna och bara sekunder kvar på klockan.

I och med förlusten lyckades Jokerit inte knappa in på avståndet till SKA eller ta sig förbi trean Dynamo Moskva och ligger alltså fortsättningsvis fyra i den västra konferensen.

Jokerit spelar sin nästa match på torsdag, också då på hemmais, mot Admiral Vladivostok.

Jokerit – Barys 1–5 (1–1, 0–1, 0–3)
Jesse Joensuu 1+0
Peter Regin 0+1
Mikko Lehtonen 0+1
Janis Kalnins 19 räddningar