Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Morgonkollen: Stora lokala skillnader i näthastigheter, nio döda av coronaviruset i Kina, riksrättsrättegången mot president Trump har inletts

Från 2020
Telefon i handen
Bildtext Mobiltelefonernas 4G-uppkopplingar långsammare än för några år sedan och de regionala skillnaderna är stora.
Bild: Tiia Lillkvist/ Yle

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.

Inrikes

De verkliga internethastigheter som 4G-användare i Finland uppnår har minskat under senare år. Samtidigt har utbyggnaden av fast bredband inte gått så raskt som planerat. Här kan du kolla hur snabbt nätet är i din kommun.

De allra flesta småbarnsföräldrar är nöjda med familjelivet och vad de har uppnått i livet. Det framgår av en nationell jämförelse mellan småbarnsföräldrar och övriga vuxna.

Tidningen Helsingin Sanomat presenterar en mätning som visar att stödet för partierna är ungefär detsammasom de senaste månaderna. Det klart största stödet får oppositionspartiet Sannfinländarna.

Utrikes

Antalet bekräftade coronavirusfall i Kina är nu uppe i 440 – och nio personer uppges ha avlidit. I går beräknades antalet smittade ännu ligga på kring 300.

I USA har riksrättsrättegången mot president Donald Trump inletts. Rättegångens första dag blev långt mer utdragen än väntat. Sessionen fortsätter i senaten som bäst, trots att klockan där redan är elva på kvällen. Det hela inleddes med en liten seger för demokraterna. Senatens majoritetsledare, republikanen Mitch McConnell, gjorde en ändring i de tilltänkta reglerna för processen.

Väder

Det är klart och ganska blåsigt i stora delar av landet.

I landets södra och mellersta delar är det klart eller halvklart och först lokalt några snöbyar, annars uppehåll. Temperaturen ligger mellan +2 och-4 grader, mildast är det i sydväst. Måttlig eller frisk samt byig nordlig till västlig vind.

I landets norra del är det klart till halvklart och lokalt enstaka snöbyar. Temperaturen ligger mellan -3 och -10 grader. Svag eller måttlig nordlig till västlig vind.

Det varnas för hård vind på Norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och Bottenhavet. På Norra Östersjön och södra Bottenhavet förekommer svår sjögång, där den signifikanta våghöjden överstiger 4 meter.

Diskussion om artikeln