Hoppa till huvudinnehåll

Sport

EM slutade i besvikelse för Roman Galay – ryggsmärtor störde i kortprogrammet

Från 2020
Roman Galay på isen
Bildtext Roman Galay misslyckades i det korta programmet.
Bild: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Roman Galay kunde inte göra sig själv rättvisa i konståknings-EM. Smärtor i ryggen störde finländaren under dagens korta program och han gick inte vidare till det fria programmet. Det är en stor besvikelse, säger han.

Roman Galay har gjort starka resultat och visat upp fin form under säsongen, men när det gällde som mest gick det inte vägen. Ryggproblem störde honom under det korta programmet och han fick nöja sig med blygsamma 56,10 poäng.

Galay skulle ha behövt drygt nio poäng till för att gå in bland de 24 bästa som får tävla vidare i det fria programmet på torsdag. Galay slutade på 31:a plats i sitt andra EM.

– Det är en stor besvikelse. Jag har tränat hårt och hade en hög målsättning. Ryggen svek och det finns inte så mycket att göra åt saken. Det som grämer mest är att piruetterna misslyckades, säger Galay till Yle Urheilu.

Det korta programmet höll hög klass och inför avgörandet på torsdag leder Michal Brezina från Tjeckien. Han fick 87,77 poäng för sitt program.

Tvåan Dmitrij Alijev fick 88,45 poäng och trean Artur Danielijan 84,63. Sveriges Ilja Solomin blev den förste att missa det fria programmet. Landsmannen Nikolaj Majorov är dock vidare precis som norrmannen Sondre Oddvoll Bö.

Samtliga resultat från herrarnas korta program hittar ni här.

Diskussion om artikeln