Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Tänker mejla dem varje dag och se till att de inte har kul" – Winnipeg inledde åtta dagar långa semestern med fjärde förlusten på raken

Från 2020
Patrik Laine avfyrar ett skott.
Bildtext Det går riktigt motigt för Winnipeg Jets just nu.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Det vill sig inte för Winnipeg Jets i NHL just nu. Under nattens omgång blev det ytterligare en förlust – den här gången mot Columbus Blue Jackets – men laget har fortfarande känning på en slutspelsplats.

– Jag vet inte vad jag kan säga åt er längre, konstaterar lagkaptenen Blake Wheeler för den samlade presskåren i Columbus.

Wheelers Jets åkte nämligen på den fjärde förlusten på raken då Blue Jackets knep full poängpott med 4–3 på tavlan. Men insatsen lämnade inte mycket att önska.

Jets kämpade på och – helt som både Wheeler och tränaren Paul Maurice understryker – jobbade ”häcken av sig”. Men det gav inte utdelning i form av mål.

Som pricken på i:et var segermålet i tredje signerat Oliver Bjorkstrand ett enligt Maurice så bra skott som det fysiskt är möjligt att få till stånd.

Frustrerande?

– Ja, konstaterar Wheeler kortfattat.

För Winnipegs del var matchen den sista före all star-veckoslutet. Sammanlagt blir det åtta lediga dagar för Jets. Inte en dag för tidigt, anser tränaren Maurice.

– Jag tänker mejla killarna varje dag och se till att de inte har kul. De ska vila. De behöver vila. Nu fan ska vi hem och inte tänka på de här matcherna längre. Inga möten i morgon, alla killar ska ut härifrån, säger han.

Trots förlustsviten ligger Winnipeg fortfarande tre poäng från en wild card-plats i den västra konferensen. Finländarna i matchen noterades inte för poäng.

”McDavid-löst” Minnesota ångar på

Två poäng bakom Winnipeg – och något överaskande en poäng före Nashville – hittas Minnesota Wild. Laget har förvisso spelat tre matcher fler än divisionsrivalerna i Predators, men under nattens omgång blev det ytterligare en seger.

Detroit Red Wings stod för motståndet hemma i Minnesota – och helt som förväntat knep Wild full poängpott mot ligans sämsta lag. Slutresultatet: 4–2.

– Det var en tuff match och jag kan inte säga att jag var nöjd efter den första perioden. Men det verkar som om varje kedja kan näta just nu och det behöver vi för att vinna. Vi har inte Connor McDavid i vårt lag, säger tränaren Bruce Boudreau efteråt.

Valtteri Filppula noterades för en assist till Filip Zedinas 2–1-mål i power play i slutet av den första perioden. Mikko Koivu blev utan poäng.

Resultat, NHL:

Columbus – Winnipeg 4–3
CBJ Nutivaara 0+0, -1, 12:19
WPG Laine 0+0, +1, 21:40
WPG Niku 0+0, -2, 20:58

Minnesota – Detroit 4–2
MIN Koivu 0+0, +1, 14:03
DET Filppula 0+1, -2, 13:30

Diskussion om artikeln