Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Orolig natt i Hangö - två greps efter inbrott och anlagda bränder

Från 2020
Uppdaterad 27.01.2020 14:28.
Polisdräkt i mörkblått och med olika polismärken på.
Bildtext Polisen har förhört männen som misstänks för brotten.
Bild: Yle/Jasmine Nedergård

Två män har under torsdagen förhörts av polisen efter ett inbrott i en restaurang och några mindre bränder i Hangö i natt.

De bröt sig in i en restaurang efter midnatt och stal alkohol. Då polisen kom till platsen hade de försvunnit. Ett ögonvittne hade sett männen.

En stund senare började det brinna en bit från inbrottsplatsen vid några sopkärl. De ligger under tak mellan två hus på Narviksgatan.

Räddningsverket kom snabbt till platsen och lyckades hindra att branden spred sig.

Vid ungefär samma tidpunkt började en bil brinna i hörnet av Halmstadsgatan och Narviksgatan. Polisen lyckades gripa två män i närheten.

Männen greps i natt

Den ena mannen greps i en bostad i ett våningshus. Dörren till trappuppgången hade söndrats och någon hade tänt eld i trappuppgången.

Polisen misstänker männen för både inbrottet och bränderna.

De har förhörts av polisen under torsdagen. En eventuell häktningsframställan ska lämnas till tingsrätten senast på söndag.

Hangötidningen var först med nyheten om inbrottet och bränderna.

Släpptes på fri fot - båda bestrider bränderna

Enligt polisen släppte båda männen i torsdags (23.1) på fri fot efter att de blivit förhörda. Enligt polisens bedömning fanns det inga grunder för att häkta dem.

- Männen medger sin delaktighet i inbrottet. Den ena medger också hindrande av tjänsteman. Men båda bestrider bränderna, säger kriminalkommissarie Mats Sjöholm.

Han uppger att förundersökningen nu fortsätter i normal ordning med förhör samt insamling av bevismaterial.

Det sista stycket "Släpptes på fri fot - båda bestrider bränderna" är ett komplement som skrevs måndagen 27.1.2020 vid 14.30-tiden.