Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

EIF presenterar tre nya spelarkontrakt: Trotjänaren Ville Sevón fortsätter i Ekenäsklubben

Från 2020
Uppdaterad 24.01.2020 18:43.
EIF:s Ville Sevon sparkar iväg bollen.
Bildtext Ville Sevóns karriär fortsätter i Ekenäs IF i fotbollens division 1.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Ville Sevón med över hundra matcher i division 1 fortsätter sin karriär i Ekenäs IF. Samtidigt berättar klubben att mittbacken Gentrit Kovaqi och målvakten Tom Grönroos har kontrakt för spel i EIF.

Ville Sevón, 25 år, har de senaste säsongerna spelat mest som back men är spelare som klarar nästan vilken position på plan som helst.

Han har spelat över 100 matcher i division 1 och har representerat EIF i mer än tio säsonger.

- Vi är väldigt glada att Ville Sevón spelar för oss i år igen, säger Björn Olander som är manager för EIF:s representationslag i division 1.

Olander säger att förhandlingarna mellan klubben och Sevón varit långa då det uppstått frågor kring hans studier och livet efter studierna.

Mittback från Salon Palloilijat

EIF har också skrivit kontrakt med mittbacken Gentrit Kovaqi för de cupmatcher EIF ska spela i januari och februari. Kovaqi är född år 1999 och kommer närmast från Salon Palloilijat i division 2. Före det har han spelat för JJK i Jyväskylä.

- Vi är glada att Gentrit Kovaqi ville gå med på ett tidsbundet kontrakt. Vi har nu möjlighet att utvärdera honom ännu under de kommande cupmatcherna.

- Han spelade riktigt bra tillsammans med William Lindqvist i mittförsvaret mot Pargas IF och vi vill se mera av honom, säger Olander.

Målvakt från BK-46

Målvakten Tom Grönroos är också spelklar för EIF. Han kommer från grannklubben BK-46 i Karis. Han är också född år 1999.

- Vi behöver tre målvakter för säsongen och vi ser stor potential i Grönroos. Dessutom löser vi på det här sättet även målvaktsproblematiken i vårt division 3-lag EIF/Akademi, säger Olander och lovar att Grönroos kommer att få mycket speltid i EIF:s reservlag.

EIF har nu en spelartrupp på 17 spelare. Redan tidigare har följande spelare skrivit kontrakt med EIF: Darren Smith, Ayabulela ”Aya” Konqobe, Jarkko Heimonen, Zachary Sukunda, Yann Fillion, Zacharias Ekström, William Lindqvist, Antti Ulmanen, Simon Lindholm, Jakob Gottberg, Sami Kankaristo, August Björklund, Robin Flinck och Pasi Forsman.

Möter Gnistan i cupen

Manager Björn Olander säger att EIF nu har ett slagkraftigt lag till de första cupmatcherna.

- Vi fortsätter självklart att stärka laget, men vi har ingen brådska som jag sagt flera gånger tidigare, säger han.

EIF möter Gnistan från Helsingfors i sin första gruppspelsmatch cupmatch. Matchen spelas på lördag (25.1) på Centrumplan i Ekenäs.

Diskussion om artikeln