Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Huvuddomaren tappade en tand efter svenske backens rensning – Jussi Jokinen nådde milstolpe i Kärpäts seger över TPS

Från 2020
Uppdaterad 25.01.2020 22:34.
Domaren Jarno Heikkinen ligger på isen, Henrik Larsson lutar sig ner
Bildtext Jarno Heikkinen däckades efter Henrik Larssons rensning.
Bild: Markku Hyttinen / AOP

Domaren Jarno Heikkinen får lämna Uleåborg en tand fattigare. Han sänktes av en puck i ansiktet men var snabbt uppe på benen igen och fullföljde sitt uppdrag när Kärpät besegrade TPS.

Jarno Heikkinen fick uppdraget att döma kvällens match mellan Kärpät och TPS i Uleåborg. Och i slutet av den första perioden hamnade domaren något oväntat i händelsernas centrum.

Heikkinen fick en puck rakt i ansiktet då TPS-backen Henrik Larsson försökte rensa den ur egen zon. Domaren sänktes av smällen och tappade en tand.

Men det är segt virke i Heikkinen. Han var snabbt uppe på benen igen och efter lite omplåstring och en tand fattigare kunde han fortsätta sitt uppdrag.

Jarno Heikkinen håller ett papper för munnen
Bildtext Jarno Heikkinen var snabbt tillbaka på isen.
Bild: Vesa Pöppönen / AOP

200 ligapoäng för Jussi Jokinen

Tio minuter innan den olyckliga rensningen hade Larsson spelat framtill Åbolagets ledningsmål då Markus Nurmi prickade in 1–0.

Tabellettan Kärpät vände sedan på steken i slutet av den andra perioden. Jussi Jokinen kvitterade till 1–1 och tack vare målet nådde han en ny milstolpe i ligan. Jokinen noterades för sin 200:e poäng.

Jasper Lindsten och Radek Koblizek såg sedan till att Kärpät ledde med 3–1 efter 40 minuter. TPS fick in en reducering i slutet av matchen men närmare än så kom inte laget och Kärpät knep fulla pott.

Dagens seger gör att Kärpät rycker ytterligare i tabelltoppen. Tvåan Tappra föll nämligen på hemmaplan med 1–2 mot KalPa.

HIFK:s Michael Keränen är glödhet just nu och mot Jukrit låg han bakom segern med sitt hattrick. Keränen gav HIFK ledningen i mitten av den första perioden och gjorde sedan 4–0 efter 33:50 och 5–1 i slutet av matchen.

Resultat:

SaiPa – Ilves 1–4

HIFK – Jukurit 5–1

KooKoo – HPK 2–0

Tappara – KalPa 1–2

Ässät – JYP 6–4

Kärpät – TPS 3–2

Pelicans – Lukko 3–5

KHL:

Jokerit – Kunlun Red Star 4–3

Diskussion om artikeln