Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jürgen Klopp vill ge sina spelare ledigt i stället för cupretur – Liverpools klubbledning stöder semesterplanerna: "Måste respektera spelarnas hälsa"

Från 2020
Uppdaterad 27.01.2020 22:34.
Jürgen Klopp tittar framåt.
Bildtext Jürgen Klopp.
Bild: imago images/Focus Images/ All Over Press

Gårdagens skrällkryss i cupmötet mot Shrewsbury Town betyder att Liverpools täta matchkalender fylls på ytterligare. Returmötet infaller precis när Liverpool planerat att hålla ett vinteruppehåll – och chefstränaren Jürgen Klopp tänker hålla fast vid planerna.

I Premier League har Liverpool gått från seger till seger och toppar ligan i överlägsen stil.

I gårdagens FA-cupmatch borta mot League One-klubben Shrewsbury Town hade Liverpool ändå svårigheter. Laget tappade en tvåmålsledning till 2–2 och tvingas därmed till omspel på Anfield den 4 eller 5 februari.

Precis när ligan har ett längre uppehåll. Liverpooltränaren Jürgen Klopp berättade för BBC efter matchen att man planerat att spelarna skulle få ledigt då – och att man tänker hålla fast vid planen.

– Jag sade till spelarna redan för två veckor sedan att vi kommer att ha ett vinteruppehåll, vilket betyder att vi inte kommer att vara där (i returmötet), slog Klopp fast.

– Premier League bad oss att respektera vinteruppehållet. Det är vad vi gör. Om FA (engelska fotbollsförbundet, reds. anm.) inte gör det så kan vi inte något åt det. Vi kommer inte att vara där.

Skickar reserver i stället

Klopp berättade att klubbens U23-lag får ta sig an cupreturen, under ledning av lagets tränare Neil Critchley.

U23-laget har redan hunnit representera A-laget en gång denna vinter. I december torskade de mot Aston Villa med 5–0 i ligacupen, då Liverpoolstjärnorna redan befann sig i Qatar för klubb-VM.

– Vi måste respektera spelarnas hälsa, de måste vila. De behöver mental vila, fysisk vila och det är vad vinteruppehållet handlar om, förklarade Klopp.

Enligt BBC har Klopp Liverpoolledningens stöd i frågan. Liverpoolspelarna uppges få ledigt hela nästa vecka.

Från förbundshåll påminner man om att alla klubbar accepterat spelschemat på förhand.

Matchparen i FA-cupens femte omgång

Sheffield Wednesday – Manchester City
Reading/Cardiff – Sheffield United
Chelsea – Shrewsbury/Liverpool
West Bromwich – Newcastle/Oxford United
Leicester – Coventry/Birmingham
Northampton/Derby – Manchester United
Tottenham/Southampton – Norwich
Portsmouth – Bournemouth/Arsenal

Diskussion om artikeln