Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tung kväll för Ristolainen och Buffalo – målvakten skadad och slutspelsplatsen känns alltmer avlägsen

Från 2020
Uppdaterad 29.01.2020 08:48.
Rasmus Ristolainen med pucken vid sargen
Bildtext Rasmus Ristolainens Buffalo ser ut att missa slutspel även denna säsong.
Bild: /All Over Press

Buffalo har inte spelat slutspel på nio år och det ser ut som att den tunga sviten kommer att fortsätta. I natt gick Buffalo på en ordentlig nit då man förlorade mot bottenlaget Ottawa.

Den första matchen efter all star-uppehållet blev ingen rolig upplevelse för Rasmus Ristolainens och Henri Jokiharjus Buffalos Sabres. Laget förlorade nattens match mot Ottawa Senators med 2–5.

I slutskedet av matchen ledde Ottawa med 3–2 när Buffalo fick ett gyllene läge i powerplay. Laget tog dessutom ut målvakten och spelade med sex mot fyra men det blev ingen kvittering.

I stället gjorde Mark Borowiecki 4–2 för Ottawa i tom bur. I slutsekunderna fastställde sedan Nikita Zaitsev slutresultat och även den fullträffen kom när Buffalo spelade utan målvakt.

– Ottawa utnyttjade sina chanser. Vi kom aldrig in i matchen på allvar och saknade rytm. Vi spelade inte på det sätt som vi vill och det är frustrerande, säger Buffalos tränare Ralph Krueger på presskonferensen efter matchen.

Tio poäng upp till slutspelsstrecket

Rasmus Ristolainen var inne på isen vid båda baklängesmålen i sista perioden och lämnade nattens match med -2 i protokollet.

Förlusten gör att Buffalos drömmar om en lång slutspelsvår fick sig en ordentlig törn. Då 32 matcher återstår i grundserien har Buffalo tio poäng upp till slutspelsstrecket.

Ett ytterligare bakslag för Buffalo var att målvakten Linus Ullmark skadade sig och var tvungen att lämna isen i den sista perioden.

– Det handlar om en skada på nedre delen av kroppen. Han ska undersökas i morgon och då vet vi mer. Han föll baklänges och det var inte roligt att se. Han har varit en stöttepelare i laget den senaste tiden, säger Krueger.

Resultat:

Buffalo – Ottawa 2–5
BUF: Ristolainen 0+0, -2, 20:15
BUF: Jokiharju 0+0, +/-0, 12:25

Calgary – St. Louis 4–5 efter straffar

Diskussion om artikeln