Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Inomhus-VM i friidrott skjuts upp – coronaviruset sätter stopp: "Trodde inte att besultet skulle komma så snabbt"

Från 2020
Uppdaterad 29.01.2020 22:37.
Mark English ligger med händerna på banan på löparbana.
Bildtext Arkivbild.
Bild: /All Over Press

Det blir inget inomhus-VM i friidrott i kinesiska Nanjing nästa månad. Mästerskapet skjuts upp med ett år på grund av coronaviruset, meddelar det internationella friidrottsförbundet WA i kväll.

Friidrotts-VM i Nanjing var tänkt att ordnas den 13-15 mars.

Men det blir inte av. Mästerskapet skjuts på grund av coronaviruset upp med ett år.

– Det är med stor beklagan som vi har beslutat att skjuta upp friidrotts-VM i Nanjing (13-15 mars), efter samråd med arrangörerna, till i mars 2021, meddelar det internationella friidrottsförbundet World Athletics på sin webbplats.

Antti Pihlakoski, styrelsemedlem i det internationella friidrottsförbundet, spekulerade i går att det troligtvis skulle vara för tajt schema för att flytta mästerskapet till någon annan ort och ordna det i år.

– Om WHO går ut med ett internationellt nödläge tror jag inte åtminstone att Kina ordnar inomhus-VM. Tidtabellen ser också så tajt ut att det blir svårt att ordna VM någon annanstans, sade Pihlakoski till STT.

Sveriges förbundskapten Karin Torneklint kunde vänta sig detta beslut.

– Det är ett ganska väntat beslut, men jag trodde inte att det skulle komma så snabbt.

– Jag trodde man skulle vänta någon vecka till och se hur läget blir. Men om man ändå tänker ställa in så är det lika bra att man gör det direkt, säger Torneklint till SVT.

Tidigare i dag kom nyheten att de alpina världscupdeltävlingarna i kinesiska Yanqing ställs in av samma orsaker. Tävlingarna skulle ha gått av stapeln den 15-16 februari.