Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Jag är inte säker på vad livet kommer att föra med sig hädanefter" – Kobe Bryants änka uttalar sig för första gången efter helikopterolyckan

Från 2020
Kobe Bryant tillsammans med frun Vanessa i november 2019.
Bildtext Kobe Bryant tillsammans med frun Vanessa i november 2019.
Bild: Rex Features/All Over Press

Den 41-årige före detta basketstjärnan Kobe Bryant och hans 13-åriga dotter Gianna dog i söndags i en helikopterolycka. De sörjs närmast av familjen som nu består av frun Vanessa Bryant och tre döttrar. Vanessa har uttalat sig för första gången sedan olyckan då hon i ett Instagraminlägg beskriver sina känslor.

Inlägget publicerades natten till torsdag finsk tid.

– Mina flickor och jag vill tacka alla miljontals människor som har visat stöd och kärlek under denna hemska tid. Tack för alla böner. Vi behöver verkligen dem.

– Vi är helt förkrossade av den plötsliga förlusten av min älskade man Kobe, en otrolig pappa till våra fyra barn. Och min vackra och söta Gianna, en kärleksfull, omtänksam och underbar dotter och en otrolig syster till Natalia, Bianka och Capri.

Den nu 37-åriga Vanessa träffade Kobe år 1999 och de var gifta i över 18 år.

– Det finns inga ord som kan beskriva vår smärta just nu. Jag tröstar mig med vetskapen att Kobe och Gigi visste att de var så djupt älskade. Vi var så otroligt välsignade som fick ha dem i våra liv. Jag hoppas att de skulle vara med oss för alltid.

Kobes och Vanessas äldsta dotter Natalia är 17 år. Bianka är tre år gammal och Capri fyller ett i sommar.

– Jag är inte säker på vad livet kommer att föra med sig hädanefter och det är omöjligt att föreställa sig ett liv utan dem. Men vi går upp varje dag, och försöker hålla igång eftersom Kobe och Gigi lyser upp vår väg. Jag önskar bara att jag kunde krama om dem, kyssa dem och välsigna dem. Ha dem med oss, för alltid.

– Tack för att du delade med dig av glädje, sorg och stöd. Vi hoppas nu på att vårt privatliv respekteras. Det behövs för att vi ska kunna navigera i denna nya verklighet.