Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Relationspodden kör livepodd i Jakobstad - kommer Hannah hitta ett ex i publikhavet?

Från 2020
Uppdaterad 03.02.2020 15:44.
Relationspodden live från Jeppis: Sex and the småstad - Spela upp på Arenan

Norrena & Frantz kommer till Jakobstad. Du som befinner dig nära kan ta dig till platsen - eller följa med via Arenan hemma i soffan.

- Att göra en livepodd är något vi länge drömt om, men inte hittat rätt tillfälle. Men nu ska det ske! säger Eva Frantz.

Livepodden ordnas på Stadshotellet i Jakobstad som en del av Runebergsveckan. På onsdagen 5 februari klockan 19 kör showen igång.

Eva Frantz och Hannah Norrena
Bildtext Norrena&Frantz livepoddar från Jakobstad på onsdagen. Du kan se hela spektaklet live via Arenan eller dyka upp på plats på Stadshotellet.
Bild: Ilmari Fabritius

Återvänder till studiestaden

Hannah Norrena har studerat i Jakobstad och känner sig därför speciellt exalterad inför livepodden.

- Det ska bli så kul att komma till Jeppis. Trots att jag är hemma från Vasa har jag släkt och vänner i trakterna så jag har vistats där sen barnsben. Jag har även i bott där i fem år under studietiden så jag har fortfarande goda vänner i stan. Det blir ett kärt återseende. Jeppis har en speciell plats i mitt hjärta.

Eva har besökt Jakobstad ett par gånger och har också varma minnen från staden.

- Jag inledde starkt med Folkdansstämman år 1987. Så jag förväntar mig allmän god feeling!

Eller klassikern: “han är ju Jaro-spelare!” Vad det betyder får var och en fundera på.

Hannah Norrena om att dejta i Jeppis

Hela podden går att följa med live via Arenan både i bild och ljud.

- Visst är det lite pirrigt. Vanligtvis sitter vi i en trygg radiostudio och pladdrar på. Nästan så jag brukar glömma bort att någon annan än Hannah kommer att höra de odödliga klokheter jag hasplar ut mig. Det här kommer kanske att vara tydligare när en del av publiken sitter i samma rum … säger Eva.

För- och nackdelar med att dejta på liten ort

Temat för livepodden är att dejta på liten ort. Det här är något som Eva inte har desto större erfarenhet av. Hannah har däremot fått uppleva både för - och nackdelar under sina studieår i Jeppis.

- Då man inte vuxit upp i stan har man inga förutfattade meningar om folk - på gott och ont. Då jag spanat in någon goding på stan har jag genast fått höra hans livshistoria av mina lokala kompisar, säger Hannah.

Det här kunde betyda allt från en utläggning om vem han dejtat när, till att han åkt fast för rattfylleri.

- Eller klassikern: “han är ju Jaro-spelare!” Vad det betyder får var och en fundera på.

Jag visar mina sympatier, kan inte vara roligt för honom att sitta där och se framför sig vad han gått miste om! Stackarn.

Eva Frantz förbereder sig på att stöda Hannah

Så vad är sannolikheten att ett av dina ex kommer att finnas i publikhavet?

- Sannolikheten för det är inte jättestor eftersom få bor kvar där men om där finns nån gammal flamma som vågar ge sig till känna blir det kramkalas förstås.

Vad gör du Eva om ett av Hannahs ex dyker upp?

- Jag visar mina sympatier, kan inte vara roligt för honom att sitta där och se framför sig vad han gått miste om! Stackarn.

Eva Frantz och Hannah Norrena sitter i en trappa.
Bildtext Eva och Hannah ser fram emot att träffa sina lyssnare.
Bild: Ilmari Fabritius

Både Eva och Hannah tycker att det är speciellt roligt att få möjligheten att träffa sina poddlyssnare personligen.

- Alla är välkomna till livepodden! Också den som inte hört ett enda avsnitt förr! Relationspoddens lyssnare är en brokig skara, män, kvinnor, och övriga i åldern 15-95.

Relationspodden Norrena & Frantz kör livepodd på onsdagen den 5 februari kl 19. Publiken får gärna komma på plats redan klockan 18 medan streamen börjar klockan 19 - på arenan.yle.fi. Dela med dig av dina egna erfarenheter av att dejta på liten ort HÄR. Det kan hända att just din berättelse dyker upp i livepodden på onsdagen.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln