Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tidigare storlöftet Vahid Hambo återvänder till fotbollsligan – FC Lahti blir femte klubben på tre år: ”Inget hopp in i det okända”

Från 2020
Vahid Hambo med bollen i en match för SJK
Bildtext Vahid Hambo spelade för SJK 2017 och 2018, nu är tillbaka i fotbollsligan igen.
Bild: Marko Tuominiemi / All Over Press

Vahid Hambo ska försöka få fart på karriären i fotbollsligan. Efter spel i Rumänien och Litauen vänder han hemåt igen. Hambo har skrivit på ett kontrakt med FC Lahti.

För några år sedan var Vahid Hambo ett stort löfte och kallades för Finlands Zlatan men karriären har inte gått samma väg som för den svenska storstjärnan.

Hambo klarade inte av att slå igenom i Brighton och efter två år i England har han mer eller mindre levt som fotbollsnomad. SJK, RoPS, Astra Giurgiu och Suduva är klubbar som Hambo spelat för den senaste tiden.

Efter kortare sejourer i Rumänien och Litauen är Hambo klar för en ny finländsk klubb. FC Lahti meddelar på sin webbplats att Hambo har skrivit på för 1+1 år.

FC Lahti är Hambos femte klubb på tre år.

– De senaste åren har jag hoppat mellan olika lag och länder, men det här blir inget hopp in i det okända. Jag vet vad som krävs för att spela i den här ligan och jag ska göra allt för att hjälpa laget.

– Det var fantastiskt att få träna med FC Lahti de senaste veckorna och se vilken spelstil laget har och hur jag passar in, säger Hambo.

Vahid Hambo har tidigare spelat 39 matcher i fotbollsligan och gjort tio mål. Han kan debutera på fredag då FC Lahti möter KuPS i finska cupen.

Diskussion om artikeln