Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Första minuterna i Hamburg avklarade för Joel Pohjanpalo – HSV vann klart och tog tillbaka direktplatsen till Bundesliga

Från 2020
Joel Pohjanpalo tränar med Hamburg.
Bildtext Joel Pohjanpalo spelar resten av säsongen i Hamburg.
Bild: imago images/Michael Schwarz/ All Over Press

Landslagsanfallaren Joel Pohjanpalo är ute efter speltid i sitt nya klubblag Hamburg. I debuten fick han spela ungefär tio minuter.

Förra veckan blev det klart att Joel Pohjanpalo går på lån från Bayer Leverkusen till Hamburg. Anledningen är enkel: Pohjanpalo måste få speltid.

Den finländska landslagsanfallaren har några riktigt motiga år bakom sig och den här säsongen har det bara blivit ett kort inhopp i Bundesliga.

Nu har han trappat ner en division för att försöka sätta fart på karriären. I den tyska andraligan gjorde Pohjanpalo sin debut under torsdagen.

25-åringen hoppade in i den 83:e minuten hemma mot bottenlaget FC Nürnberg. Då hade HSV redan avgjort matchen och Pohjanpalo förblev mållös i sin första match för Hamburg.

4–1-segern på hemmaplan såg till att Hamburg återtog andraplatsen i tabellen – en plats som berättigar till uppflyttning. Just nu leder Arminia Bielefeld serien med tre poäng före Hamburg och Stuttgart.

På måndag kväll spelar Hamburg sin nästa match. Då väntar ett nytt bottenlag i form av Bochum.

Diskussion om artikeln