Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ingen nåd för jättetalangen – Montreal Canadiens skickar Jesperi Kotkaniemi till farmen: ”Rätt beslut”

Från 2020
Jesperi Kotkaniemi spelar i Montreal Canadiens.
Bildtext Jesperi Kotkaniemi.
Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

Åtta poäng på 36 matcher. Nu får Jesperi Kotkaniemi hämta ny fart i farmarligan AHL. Så sent som i går fick tredjevalet i draften 2018 följa med Montreals match från läktarplats. Men han är fortfarande en bra spelare, säger tränaren.

Efter en hoppingivande rookiesäsong har det mesta gått snett för Jesperi Kotkaniemi under den pågående säsongen. Montreal har halkat långt efter en plats i slutspelet, och dessutom har Kotkaniems egna spel haltat rejält.

Nu agerar Canadiens.

På sin webbplats meddelar klubben att man skickat Kotkaniemi till AHL och Laval Rocket. Det är björneborgarens första respass till farmarligan i karriären.

Kotkaniemi bänkades redan då Montreal mötte Buffalo natten till fredag finsk tid. Efteråt fick tränaren Claude Julien förklara varför.

– Vi måste spela med bästa laget. Det handlar inte om att Kotkaniemi inte är en bra spelare, men han har haft problem och hans skador har bromsat honom den här säsongen. Han har en grym framtid framför sig.

– Jag måste fatta tuffa beslut. Jag vill inte sakta ner en spelares utveckling, men jag måste fatta beslut enligt det som vi har framför oss, konstaterade han då.

Nu verkar de flesta insatta NHL-reportrarna skriva under att det handlar om ett logiskt beslut. Bland dem Sportsnet-reportern Eric Engels.

– Det här var det rätta beslutet. Kotkaniemi behöver spela stora minuter i Laval för att få tillbaka självförtroendet. Han har en fantastisk attityd och är en bra spelare. Han kommer att bli väldigt bra. Det här är bara ett steg i utvecklingen, skriver han.

Diskussion om artikeln