Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Torontoledningen kastade Kasperi Kapanen ur laguppställningen – som disciplinåtgärd: "Han har nu en chans att lära sig"

Från 2020
Kasperi Kapanen.
Bildtext Kasperi Kapanen.
Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

Kasperi Kapanen fanns inte med i Torontos laguppställning i matchen mot Ottawa förra natten. Efter matchen berättade tränaren Sheldon Keefe för media att det hela handlade om en disciplinär åtgärd. "En chans för Kapanen att lära sig att han måste vara ansvarsfull", tycker TSN-experten Craig Button.

Toronto Maple Leafs besegrade Ottawa Senators med 2–1 efter förlängning i nattens NHL-omgång.

Hemmalaget Toronto saknade ändå lagets sjätte bästa poängplockare Kasperi Kapanen i matchen. Finländaren var inte borta på grund av en skada, i stället har han brutit mot lagets interna regler, avslöjade tränaren Sheldon Keefe för media efter matchen.

Keefe berättade att avstängningen bara gällde lördagsmatchen. Finländaren själv ska tala med media på måndagen.

– Vi diskuterade ärendet lite dagen före match och gjorde sedan vårt beslut. Jag ville sova på saken, vi talade med "Kappy" på morgonen och gjorde vårt beslut, förklarade Keefe enligt The Athletic-journalisten James Mirtle.

Finländaren har denna säsong stått för 10+18=28 på 51 matcher.

TSN-experten Craig Button berömmer den nya Torontotränaren Keefes mod att ta svåra beslut.

– När laget har sina interna målsättningar, regler och principer så måste alla följa dem. För Sheldon Keefe och Kyle Dubas (lagets general manager) var det säkert inte lätt att ta detta beslut, i och med att man förstås vill ha bästa möjliga trupp i dessa matcher.

– Men om man inte tar tag i saker nu, så kan de lätt bli ännu värre. Kapanen har nu en chans att lära sig från detta och förstå att han måste vara ansvarsfull, slår Button fast.

Diskussion om artikeln