Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Triathleten Kaisa Sali knivhuggen utanför sitt hem – förövaren gripen, Sali uppger att hon är okej: ”Jag är i goda händer”

Från 2020
Uppdaterad 02.02.2020 22:05.
Kaisa Lehtonen löper
Bildtext Kaisa Sali i farten.
Bild: EPA/BRUCE OMORI

Den tidigare triathlonstjärnan Kaisa Sali berättar på sitt Instagram-konto att hon på söndagen knivhuggits av en främmande man på sin bakgård. Sali vårdas som bäst på sjukhus och polisen meddelar att knivmannen är gripen.

– Man ska uppskatta varje stund man lever.

Det skriver Kaisa Sali på Instagram på söndagen med en selfie från en sjukhusbädd. I inlägget berättar Sali att hon tidigare under dagen knivhuggits utanför sitt hem i staden Kolari i Lappland.

– Den enorma kniven skapade ett hål från min rygg till mitt bröst. Men som tur var skadades inga viktiga organ. Det finska hälsovårdssystemet är fantastiskt och jag är i goda händer, skriver hon.

Polisen i Lappland uppger i sin tur att man gripit en man som är misstänkt för dådet. Mannen är 30 år gammal och hemma från Kolari. Han misstänks för försök till dråp.

Avslutade karriären på hösten

Kaisa Sali hör till alla tiders främsta finländska triathleter. Hon har bland annat vunnit VM-silver 2014 och VM-brons 2015.

I den ansedda Ironman-tävlingen på Hawaii har hon som bäst placerat sig femma – det gjorde hon både 2016 och 2017.

Hon avslutade sin karriär som elitidrottare med en sjätteplats i tävlingen på hösten och valdes tidigare i år till årets triathlet 2019.

Salis make Markus Sali bekräftar för Yle att triathlonstjärnan mår förhållandevis bra.

– Turen var på hennes sida. Hon vårdas som bäst på intensiven och vi vet mera i morgon, berättar han.

Diskussion om artikeln