Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nytt land och ny liga blev en stor omställning – nu ska ordentlig försäsong ta fram det bästa ur Robin Lod

Från 2020
Robin Lod kämpar om bollen med Amer Gojak
Bildtext Robin Lod är en viktig kugge på mittfältet i landslaget.
Bild: imago images/Xinhua/ All Over Press

Fotbollsvärlden ska få se en ny sida av Robin Lod den här säsongen tror Minnesota Uniteds tränare. Landslagsmittfältaren hade en tung höst i MLS men försäsongen har visat att han är på rätt väg. Ett otroligt stort år väntar, säger Adrian Heath.

Robin Lod var en stor värvning för Minnesota United då han kom till klubben från Sporting Gijon i somras. Han hade fått sparsamt med speltid i den spanska andraligan men i Minnesota förväntades han ta en stor roll.

Den första tiden i MLS blev dock svår för Lod. Även om landslagsmittfältaren spelade tio matcher för Minnesota under hösten levde han inte riktigt upp till förväntningarna.

– Det var en stor omställning: att flytta till ett nytt land och komma in i en ny liga i mitten av säsongen. Det var många små saker som gjorde det svårt för mig, säger Lod i en intervju med tidningen Startribune.

Lod har tränarens förtroende och en ordentlig försäsong ska ta honom till en ny nivå. Under lagets konditionstestar har Lod också visat att han är på rätt väg.

– Jag tror att han kommer att vara i bättre fysisk form och spela på det sätt som han kan. Han har kommit tillbaka i bra slag och har sin bästa tid framför sig, säger Minnesotas tränare Adrian Heath.

I juni spelade Robin Lod EM-kval mot Liechtenstein.
Bildtext Första hela säsongen i MLS väntar för Robin Lod.
Bild: imago images / DeFodi/ All Over Press

"Ett otroligt stort år väntar"

Säsongen i MLS startar om en månad och sedan följer en viktig vår med tanke på EM som börjar i juni. I landslaget kommer Lod att vara en viktig kugge.

– Det är EM i sommar men jag tänker inte så mycket på mästerskapet just nu. Det kommer att bli en viktig säsong, min första hela i MLS. Jag vill vara effektiv och bidra med mål och framspelningar som jag inte gjorde förra säsongen, säger Lod.

Minnesota United spelade sin första träningsmatch i helgen då laget besegrade Florida International University med 5–0. Lod spelade den första halvleken och passade fram till ett mål.

– Ett otroligt stort år väntar och EM är bakom hörnet. Han är en kvalitetsspelare, det vet vi och nu vet han själv vad som väntar i ligan.

– Jag förväntar mig mycket av honom den här säsongen, säger Heath.

Diskussion om artikeln