Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kasperi Kapanens egna ord om petningen – har gjort likadant även i farmarligan: ”Det är inte så att jag inte bryr mig”

Från 2020
Kasperi Kapanen i Toronto
Bildtext Kasperi Kapanen.
Bild: Gerry Ang​us/Icon Sportswire

Kasperi Kapanen försov sig och var sen en träning. Därför petades han ur Torontos laguppställning i helgen. Det var ett mönster som vi var tvungna att åtgärda, säger tränaren.

Kasperi Kapanen fanns inte med i Torontos lag när man besegrade Ottawa under natten till söndag. Tränaren Sheldon Keefe berättade efter matchen att Kapanen hade brutit mot lagets interna regler och därför petades han.

I dag träffade Kapanen medierna och berättade själv om situationen. Enligt Kapanen hade han försovit sig och var försenad till fredagens träning.

– Det är inte så att jag inte bryr mig, det var ett ärligt misstag och sånt som händer. Jag måste bara ta ansvar för det.

– Självklart vill jag inte att mina lagkamrater ska tro att jag inte är ser allvarligt på det här, säger Kapanen till den samlade pressen.

Inte första gången det hände

Kapanen medger också att han förtjänade att petas och att han även varit försenad till träningar då han spelat för AHL-klubben Toronto Marlies. Han anser ändå inte att fredagens försening påverkar hans status i klubben.

Sedan var han inte speciellt sugen att svara på fler frågor.

– Om ni vill tala om ishockey så finns jag här, vi kan tala om nutid eller framtid. Jag försov mig, det är allt, säger Kapanen.

Hur mycket försenad Kapanen var vill tränaren Keefe inte gå in på.

– Jag tycker inte att det är viktigt eller nödvändigt. Vi behöver inte heller göra det här till en större sak än det är. Vi är väldigt förlåtande här men det var ett mönster som vi var tvungna att åtgärda, säger han.

Kasperi Kapanen kommer inte att få något längre straff. Han finns med i truppen igen då Toronto möter Florida under natten till tisdag.

Finländaren är Torontos sjätte bästa poängplockare den här säsongen. Kapanen har gjort 10+18=28 poäng på 51 matcher.

Diskussion om artikeln