Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Morgonkollen: Allt fler sjukskriver sig på grund av psykiskt illamående, över 400 döda i coronavirus och hushållens inkomster minskar i kommunerna

Från 2020
En grupp sjukskötare och läkare på väg till Wuhan.
Bildtext 425 insjuknade har dött av det nya coronaviruset medan antalet infekterade nu är över 20 000.
Bild: imago images/Xinhua/ All Over Press

Inrikes

Vaccinationstäckningen mot vattkoppor bland barn i skolåldern har gått upp och nästan alla skolbarn har vaccinerats mot sjukdomen. Hos yngre barn finns det ännu utrymme för förbättring, enligt Institutet för hälsa och välfärd, THL.

Psykiskt illamående är den vanligaste orsaken till att arbetstagare blir sjukskrivna. Mest utsatta är unga vuxna. Sjukskrivningarna på grund av psykisk ohälsa har ökat med över femtio procent under de tre senaste åren.

Det har tagit en lång tid för Finland att återhämta sig från finanskrisen 2008. Det här märks genom att de disponibla inkomsterna i omkring hälften av de finländska kommunerna har minskat.

Utrikes

425 insjuknade har dött av det nya coronaviruset medan antalet infekterade nu är över 20 000. 64 personer bekräftas ha avlidit på måndag vilket var ett nytt dagligt rekord.

Air Canadas passagerarplan med 128 passagerare ombord nödlandade igår kväll i Madrid i Spanien. Planet landade utan problem.

Dagens väder

I dag är det uppehåll och klart i största delen av landet.

I landets västra del är dagens högsta temperatur -1 till -7 och nattens lägsta -5 till -15 grader. Svag till måttlig nordlig till västlig vind.

Även i öster uppklarnande och uppehåll. Temperaturen är på dagen -4 till -9 grader. Nattens lägsta -12 till -20 grader.

Temperaturen i landets norra del är -10 till -25 grader. Svag till måttlig vind omkring väst.

Diskussion om artikeln