Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Hösten kräver varma smörgåsar vid öppen eld – testa Strömsös fyllda tyska macka

Från 2020
Uppdaterad 09.10.2021 09:49.
Testa Strömsös fyllda tyska macka - Spela upp på Arenan

Ibland måste man tänja på gränserna och testa nya smakkombinationer. Krämigheten i majonnäsen och senapen och syrligheten i äpplet och surkålen lyfter den här smörgåsen till en ny nivå.

Tyska mackan

Ingredienser, 4 portioner:

  • 8 skivor levain surdegsbröd (eller annat motsvarande bröd)
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk majonnäs
  • 8 skivor rökt skinka
  • 100 gr emmentaler
  • 2 saltgurkor (tunt skivade på längden)
  • 1 grönt äpple (skivat i 8 skivor)
  • 200 gram surkål
Smörgås med kål på fat
Bild: Carina Ahlskog/Yle

Gör så här:

  1. Bred brödskivorna med majonnäs och dijonsenap, lägg sedan ost, skinka äpple, saltgurka och surkål i jämna fina lager och avsluta med en andra skiva bröd. (Tänk på att det som inte behöver så mycket värme hamnar närmare mitten som t ex äpple och surkål)
  2. Grilla i smörgåsjärn, smörgåsgrill eller i halster ca 2 minuter på vardera sida.
Elin Skagersten-Ström och Anders Samuelsson grillar smörgås på öppen eld på stranden vid Strömsö.
Bild: Carina Ahlskog/Yle

Vad tyckte du om receptet? Betygsätt eller kolla vad andra tyckt om det:

Mer om ämnet på Yle Arenan

På andra språk

Diskussion om artikeln