Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kaoset i Skrabbs och Joronens Brescia fortsätter – nu får samma tränare sparken för andra gången

Från 2020
Jesse Joronen i Brescias mål.
Bildtext Jesse Joronen är given förstamålvakt i Brescia.
Bild: All Over Press

Brescia – med de finländska landslagsspelarna Jesse Joronen och Simon Skrabb i laget – fortsätter att sparka tränare. Nu har klubben tagit in sin tredje tränare för säsongen.

Tränarposten i Serie A-klubben Brescia har inte varit något drömarbete den här säsongen. I dag fick Eugenio Corini sparken för andra gången under säsongen.

Brescia meddelar att Diego Lopez tar över det stormiga uppdraget. Lopez har stått utan en arbetsgivare efter att han slutade i uruguayanska Penarol i december.

Enligt Football Italia leder Lopez laget – där de finländska landslagsspelarna Jesse Joronen och Simon Skrabb finns – för första gången under dagens träningspass.

Så sent som i söndags förnekade klubbens president Massimo Cellino att Corini får sparken, men nu är det ett faktum. Corini fick sparken från Brescia i november för första gången, men efter att hans ersättare Fabio Grosso förlorade tre raka matcher kom han tillbaka.

Brescia har tagit två poäng på sina sju senaste matcher och ligger näst sist i tabellen. Under våren ska Serie A-nykomlingen försöka rädda kontraktet. Just nu är avståndet till säker mark fyra poäng.

– Vi har ett bra lag och får vi Mario Balotelli i en glödhet form i vår är jag nästan hundra procent säker på att Brescia spelar i Serie A i höst också, sa Simon Skrabb till Yle Sporten i samband med övergången från IFK Norrköping.

Skrabb har gjort ett inhopp sen flytten till Italien. Förra helgen missade han bortamatchen mot Bologna på grund av sjukdom. På söndag spelar Brescia hemma mot Udinese.

Diskussion om artikeln