Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lämnar Lionel Messi Barcelona efter denna säsong? Argentinaren bråkade med klubbchefen och kopplas ihop med Manchester City

Från 2020
Uppdaterad 06.02.2020 19:06.
Lionel Messi går och ropar.
Bildtext Leo Messi får lämna Barcelona gratis nästa sommar, om han vill.
Bild: imago images/PanoramiC/ All Over Press

Klubbchefen Eric Abidals uttalanden tidigare denna vecka föll inte i smaken för FC Barcelonas supertstjärna Lionel Messi. Samtidigt kan argentinaren lämna Barcelona nästa sommar – gratis.

Spanska fotbollsgiganten FC Barcelona sparkade tränaren Ernesto Valverde i januari. Ny lots blev i stället Quique Setien.

Klubbens sportchef och före detta spelare Eric Abidal påstod i en intervju med Diario Sport att spelarna inte varit nöjda med Valverde. Dessutom tyckte Abidal också att spelarna inte arbetat tillräckligt hårt.

Lagets stora stjärna Lionel Messi gillade inte vad han hörde. Argentinaren kritiserade öppet Abidals kommentarer på Instagram tidigare denna vecka.

– Jag gillar inte att ge sådana här uttalanden, men jag tycker att alla måste ta sitt ansvar för sina egna uppgifter och ta hand om sina egna beslut.

– Spelarna ansvarar för det som händer på planen och vi är de första att erkänna när det inte går bra. De som är ansvariga för den sportsliga ledningen måste också ta sitt ansvar och framför allt för besluten som de tar, tyckte Messi.

Den argentinska stjärnan tyckte också att Abidal borde ha nämnt namnen på de spelare som han syftade på med sin kritik.

Efter Messis ord höll Barcelona ett krismöte, men fransmannen Abidal är kvar på sin post.

Eric Abidal talar vid mikrofon.
Bildtext Eric Abdial är Barcelonas sportchef.
Bild: /All Over Press

City i förarsätet?

32-åriga Messi har ett kontrakt till sommaren 2021, men har en lojalitetsklausul som gör att han kan lämna klubben gratis redan inkommande sommar om han vill.

Om Messi bestämmer sig för en flytt ser sig Manchester City som förstaval. Det tycker Manchester Evening News, som skriver att oddsen är lägst för Messis flytt till den engelska klubben.

Förutom klubbens ekonomiska muskler verkar även många bekanta ansikten till Messi i klubben.

Messis goda vän Sergio Agüero öser in mål för laget, som coachas av hans tidigare tränare Pep Guardiola. I ledningen finns också Txiki Begiristain och Ferran Soriano från Barças gamla klubbledning.

Diskussion om artikeln