Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ligafotbollen blir en stor profil rikare – Eero Markkanen förstärker nykomlingen: "Han kan hjälpa oss enormt mycket"

Från 2020
Uppdaterad 07.02.2020 14:22.
Eero Markkanen.
Bildtext Eero Markkanen har inte spelat för landslaget sen januariturnén för ett drygt år sedan.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

Landslagsmeriterade Eero Markkanen flyttar hem efter åren utomlands. I nykomlingen Haka är man oerhört glada över att anfallaren kommer till Valkeakoski.

Eero Markkanens cv är som en sillsallad. Klubbadresserna har varit många – och nu har han adderat en till arbetsgivare till listan.

I dag presenterades Markkanen av FC Haka. Därmed gör anfallaren comeback i inhemsk fotboll. Kontraktet gäller den här säsongen.

– Jag är verkligen sugen på att spela, säger han på dagens presskonferens enligt Aamulehti (bakom betalmur).

– Jag är väldigt ivrig över att vi får in Eero Markkanen i laget. Vi har sökt spelare som vill framåt i karriären och eller söker en ny riktning. Eero passar väldigt bra in i den beskrivningen, säger Hakas vd Olli Huttunen på klubbens webbplats.

Markkanen har sannerligen sökt med ljus och lykta efter fast mark under fötterna de senaste åren. Sommaren 2014 köpte Real Madrid honom från AIK, men sen dess har Markkanen haft det tufft.

Spelat 17 landskamper

Han har spelat i Tyskland, Sverige, Danmark och senast i Indonesien innan han kritade på för Haka. I en intervju med Helsingin Sanomat sa Markkanen alldeles nyligen att han vill till en klubb där han garanterat får speltid nu.

Efter flytten till Indonesien har Markkanen inte figurerat i landslaget. Markkanen har spelat 17 landskamper, men han var inte med i EM-kvalet.

– Jag visste vilka risker som fanns med det. Jag visste vad det skulle betyda för min del när det gäller landslaget, säger Markkanen till HS om beslutet att gå till Indonesien.

Nu är han alltså klar för sin fjärde finländska ligaklubb. Tidigare har Markkanen spelat för JJK, HJK och RoPS.

– Alla har koll på Eeros fysiska egenskaper och nu ska vi försöka utveckla hans spel. Om vi lyckas få ut all potential ur Eero kommer han att hjälpa oss enormt mycket, säger Hakas tränare Teemu Tainio.

Diskussion om artikeln