Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Federer och Nadal samlade världsrekordpublik och 3,5 miljoner dollar till välgörenhet – komikern Trevor Noah lyrisk: "Jag har upplevt tusen drömmar under en och samma kväll"

Från 2020
Rafael Nadal och Roger Federer.
Bildtext Rafael Nadal och Roger Federer hade en rolig kväll i Sydafrika.
Bild: Nic Bothma/EPA

Världsstjärnorna Roger Federer och Rafael Nadal lyckades samla världsrekordpublik på läktarna i Kapstaden i natt. Över 50 000 åskådare var på plats för uppvisningsmatchen och totalt samlade stjärnorna in 3,5 miljoner dollar till välgörenhet. Stjärnorna spelade också en dubbelmatch mot varandra med Bill Gates och Trevor Noah som var oerhört förtjust.

Världsrekordet i hur många åskådare en tennismatch kan locka till sig slogs i natt – med marginal.

Det tidigare rekordet var från i fjol då Federer mötte Alexander Zverev i Mexiko. Den matchen lockade 42 517 åskådare.

Nu hade hela 51 954 personer tagit sig till Green Point-arenan i Kapstaden för att se uppvisningsmatchen mellan Roger Federer och Rafael Nadal.

En match som Roger Federer för övrigt vann med 2–1 i set.

I och med den största publiksiffran någonsin i tennis, samlade spelarna in 3,5 miljoner dollar till Federers välgörenhetsorganisation. Organisationen stöder barnens möjligheter till utbildning och motion i Afrika.

– Det har alltid varit en dröm att få spela för min organisation i Sydafrika. Jag är väldigt stolt över att vi samlade över tre miljoner dollar den här kvällen, skriver Federer på Instagram.

Utöver singelmatchen spelade tennisstjärnorna också en dubbelmatch mot varandra. Roger Federer parade ihop sig med Bill Gates, medan Rafael Nadal spelade tillsammans med den sydafrikanska komikern och tv-personligheten Trevor Noah.

Federer och Gates vann den matchen, men Noah var ändå totalt betagen av kvällens händelser.

– Jag har upplevt tusen drömmar under en och samma kväll.

– Dagens match var minsann en dröm som blev sann. Vi hjälpte till att samla över tre miljoner dollar för att stöda undervisningen i Afrika. Vi satte nytt världsrekord i antalet åskådare och jag fick spela tennis med två av alla tiders bästa spelare. Och allt det i mitt hemland Sydafrika, skriver Trevor Noah på sitt Instagramkonto.

Diskussion om artikeln