Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Premier League och Bundesliga ställer in matcher – vinterstormen Ciara drabbar idrottsevenemang runt omkring i Europa

Från 2020
Manchester City.
Bildtext Manchester City tvingas backa dagens hemmamatch.
Bild: /All Over Press

En vinterstorm har dragit över Europa. Stormvarningar har utfärdats både här hemma och i ett flertal andra länder. Stormen har fått följder också för sportvärlden. Bundesliga har tvingats inhibera en match, Premier League likaså. Men det är långt ifrån de enda evenemangen som inhiberats i dag.

Vinterstormen Ciara slår till mot Europa.

Stormvarningar har utfärdats både här hemma och i ett flertal andra länder i Europa. De hårda vindarna har fått arrangörerna av olika sportevenemang att inhibera tävlingarna.

Redan i går meddelade Internationella skidförbundet (FIS) att de ställer in söndagens backhoppningstävling som skulle gå av stapeln i Willingen, Tyskland.

– Vi skulle riskera att idrottarna, tränarna, åskådarna och alla arrangörer skulle fastna i stormen, om inte annat så på vägen hem från tävlingarna.

– Människornas säkerhet är naturligtvis viktigare än något annat, skriver förbundet i ett pressmeddelande som skickades ut i går kväll.

Nu har också en hel del fotbollsmatcher i Europa ställts in.

Manchester Citys meddelade för en stund sen att lagets hemmamatch mot West Ham flyttas på grund av stormen Ciara.

För några timmar sedan blev det också klart att Bundesliga-matchen mellan Borussia Mönchengladbach och Köln är framflyttad.

– På grund av de hårda vindarna och regnet som nu pinar Europa, samt att stormen inte visar några som helst tecken på att avta, har Bundesliga tillsammans med de lokala myndigheterna bestämt att flytta matchen, skriver ligan på sin webbplats.

Enligt BBC har också fem matcher i damernas Super League (WSL) ställts in i dag. Bland annat Tinja-Riikka Korpelas Everton kommer inte att spela sin match mot Liverpool.

Enligt den engelska nyhetssajten har också två rugbymatcher i landet ställts in, tillsammans med en hel del andra idrottsevenemang.

Också den högsta fotbollsligan i Holland, Eredivisie, och den belgiska högstaligan har gett rött ljus till alla matcher för dagen.

– Meteorologiska institutet har utfärdat "Code Orange" för hela landet på grund av stormen Ciara.

– Stormen kommer att öka i styrka under dagen och vindarna kommer uppnå en hastighet på 120 km/h. Vi har bestämt att ställa in matcherna, skriver det holländska fotbollsförbundet.

Diskussion om artikeln