Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Veckoslutsläsning: Vårdproffset som blev begravningsentreprenör, Kurt Cobains hat mot kvinnovåld och tips för att undvika falska nyheter

Från 2020
En svart begravningsbil kör in på kyrkogården i Dragsfjärd
Bildtext Johanna Sjöbergs största investering när hon sadlade om.
Bild: Maud Stolpe/Yle

Här är några tips för söndagsläsning:

Det ständiga sparandet inom vården gjorde Johanna Sjöberg både ledsen och besviken. I stället för att bli en bitter sjukskötare valde hon att sadla om och öppna en begravningsbyrå.

Isas barn dog i magen en dag innan det var beräknat att födas. Sedan barnet dog har Isa letat efter någon i närheten av Vasa som också har förlorat ett barn för att ha någon att dela sina tankar med. ”Det skulle kännas tryggt att ha en grupp där man vet att det är okej att ta upp det här.”

För sjätte gången hade Eva Wahlström för avsikt att försvara sitt WBC-bälte. Den här gången gick det ändå inte vägen. Wahlström åkte på blott sin andra förlust i proffskarriären och världsmästerskapet åkte till Storbritannien. 23-åriga Terri Harper gick bara sin tionde match och fortsätter vara obesegrad då hon knep titeln med ett enhälligt domarbeslut.Nu medger Wahlström att slutet är nära.

Medieanvändningen har förändrats på grund av internet. Tyvärr kryllar det av lögner och det är lätt att manipulera människor som inte kan skilja på sant och falskt. Det är på vars och ens eget ansvar att vara källkritisk. Här kommer sju frågor du ska ställa för att veta om en nyhet är sann eller falsk.

Kurt Cobain hatade det våld som kvinnor utsätts för. Vad gör Nirvanas musik relevant idag och förändrade bandet något? Jag gläds varje gång jag ser en ungdom iklädd Nirvana t-skjorta och tänker att vi har något gemensamt, skriver Sebastian Bergholm.

Ha en skön söndagskväll!

Diskussion om artikeln