Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Zlatan nätade i Milanoderbyt – AC Milan tappade tvåmålsledning

Från 2020
Zlatan Ibrahimovic gjorde mål för AC Milan.
Bildtext Zlatan Ibrahimovic gjorde mål för AC Milan.
Bild: /All Over Press

I söndags var det åter dags för klassiska Derby di Milano eller Derby della Madonnina efter statyn av Jungfru Maria ovanpå katedralen Duomo di Milano. Grenen är förstås fotboll och klubbarna som möts FC Internazionale Milano och AC Milan.

Inter går som ångloket i Serie A (inte som Liverpool i Premier League, men nästan) och leder – tack vare segern över lokalkonkurrenten AC Milan – tabellen.

AC Milan ledde med 2–0 efter första halvleken men sedan svängde det. Rejält.

Efter 50 minuters spel stod det fortfarande 2–0 till gästande AC Milan efter mål av Ante Rebic (med förspel av Zlatan Ibrahimovic) och Ibrahimovic själv, men sedan rasade korthuset samman.

I den 51:a minuten reducerade Marcelo Brozovic med en rökare och bara två minuter senare stod det redan 2–2 på resultattavlan efter Matias Vecinos mål efter en sekvens där AC Milan blev totalt utspelat.

Zlatans första förlust

I den 70:e minuten sågs matchens läckraste mål, signerat Stefan de Vrij, som stod för en tekniskt krävande nick. Målet förde upp Inter i ledning för första gången och på stopptid fastställde Romelu Lukaku slutresultatet till 4–2 ned en distinkt nick.

Inter toppar tabellen strax före Juventus men för Milan har säsongen varit en smärre katastrof. Den anrika klubben parkerar på tionde plats med lika många poäng, 32, som Parma och Cagliari. Inter Milan och Juventus har 54 poäng och torde, tillsammans med Lazio på 53 poäng, göra upp om segern i Serie A.

Men sedan den ikoniska svensken Zlatan Ibrahimovic anslöt sig till Rossoneri i januari har AC Milans kurs åtminstone hittills ändrats. En oavgjord och tre segrar hade Milan spelat med Ibrahimovic i laget – nu kom den första förlusten.

Dock var det inte särskilt långt ifrån att Zlatan hade stått för en utjämning till 3–3 i matchens slutskede och att matchen hade slutat oavgjort. En stolpe, för att vara exakt.

På fem ligamatcher har Ibrahimovic skjutit två mål, och i en match i den italienska cupen ytterligare ett mål.

Se matchens höjdpunkter via denna länk.

Diskussion om artikeln