Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Enni Rukajärvi femma i högklassig inbjudningstävling i USA – trots rejält fall i träningarna: "Med tanke på omständigheterna är jag mycket nöjd"

Från 2020
Enni Rukajärvi åker slopestyle, 2016.
Bildtext Enni Rukajärvi föll illa på träningarna, men kunde ändå genomföra ett bra åk som renderade i femte plats (arkivbild).
Bild: imago/Xinhua/All Over Press

Snowboardåkaren Enni Rukajärvi blev femma i en högklassig inbjudningstävling i Colorado i USA, trots att hon i övningsåken innan tävlingen hade fallit illa och slagit huvudet och söndrat sin snöbräda.
– Läkaren sade att jag inte fått någon hjärnskakning och att jag kan åka om det känns bra, berättar Rukajärvi.

Amerikanskan Jamie Anderson tog en klar seger och japanskan Miyabi Onitsuka blev lika klar tvåa före österrikiskan Anna Gasser i en inbjudningstävling i slopestyle i Colorado.

Enni Rukajärvi placerade sig på en fin femte plats trots att hon i övningsåken innan tävlingen fallit så illa att hennes bräda gick av.

Dessutom slog hon både huvudet och nacken. Men enligt läkaren på plats var det inte fråga om en hjärnskakning och Rukajärvi fick tillstånd att tävla.

– Jag hann åka tre träningsåk innan jag föll ganska ordentligt vid en rail. Jag slog huvudet och brädan gick av.

En läkare undersökte Rukajärvi och eftersom det konstaterades att hon inte fått hjärnskakning var det fritt fram att åka om hon själv kände för det.

Efter ett uppvärmningsåk var det dags för själva tävlingen och där gick det hyfsat bra, tycker Rukajärvi.

– Med tanke på omständigheterna är jag mycket nöjd, det var ändå en riktig show på morgonen. Efteråt var jag ännu på en check hos läkaren och nacken sattes i skick hos fysioterapeuten.

På grund av kraftiga snöfall och hårda vindar åktes det enbart slopestyle medan hoppen lämnades bort.

– Det var synd att man inte kunde genomföra hoppen men för egen del kanske lika så bra eftersom träningsåken blev på hälft. Klart att det hade varit fint att genomföra en ordentlig tävling. Fast visst var det roligt att åka rail också, säger Rukajärvi på Snowboardförbundets webbplats.

Rukajärvis säsong fortsätter i slutet av februari med US Open i Colorado.

Diskussion om artikeln