Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Yeboyah, Joonas Nordman och Annvi Gardberg väljer årets Shortdoxvinnare

Från 2020
Uppdaterad 12.02.2020 14:40.
Yeboyah
Bildtext Yeboyah
Bild: Raakel Kuukka

Vinnare av årets audiotävling Shortdox utses av musikern Yeboyah, skådespelaren Joonas Nordman och dokumentaristen Annvi Gardberg. Tävligen är öppen för alla och man kan lämna in sitt bidrag fram till 28 februari.

Du kan läsa mer om tävlingen här

Yeboyah

- Jag är musiker, DJ, redaktör och skådespelare. Jag har bekantat mig med audiovisuella helheter via min mammas, fotokonstnären Raakel Kuukkas, arbeten. Själv har jag varit med och gjort bl.a. musikvideor, och i somras publicerade jag det första verket jag själv producerat, EP:n Elovena.

- Som Shortdox domare kommer jag att fästa mig vid presentation och vid vilka känslor verken väcker i mig.

Joonas Nordman

Joonas Nordman
Bildtext Joonas Nordman
Bild: Yellow Films

- Jag är skådespelare, manusförfattare och regissör. Jag har bland annat varit med och gjort Siskonpeti, Putous och Pelimies.

- Med bara ett ljud kan man i bästa fall berätta så att medvetandet vidgas. När jag lyssnar på tävlingens verk förväntar jag mig att jag får jobba med alla mina sinnen.

Annvi Gardberg

Annvi Gardberg, redaktör vid Svenska Yle
Bildtext Annvi Gardberg
Bild: Taisto Lapila / Yle

- Jag är undersökande journalist, och arbetar förutom med TV-program också med radiodokumentärer, podcastserier och böcker.

- Jag njuter särskilt av att göra radiodokumentärer, både korta och långa. Med en mikrofon kommer du mycket nära en människa. Ljud och scener blir berättelser – som bäst mångbottnade, med många lager. Jag väntar med spänning på att höra helt nya och egenartade shortdox-berättelser.

Diskussion om artikeln