Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Usel publiksiffra när Sports dystra hemmasvit förlängdes – Simon Suorantas första mål för moderklubben en klen tröst

Från 2020
Uppdaterad 13.02.2020 10:27.
Simon Suoranta i Vasa Sport.
Bildtext Simon Suoranta bröt lång måltorka när Sport förlorade mot KalPa.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Sport är i stort sett ute ur slutspelskampen och publiken stannar hemma. När KalPa i kväll kom på besök fanns endast 2190 personer på plats i Vasa ishall. Den fåtaliga publiken fick ändå se Simon Suoranta göra sitt första ligamål för Sport.

Det har varit många tomma stolar i Vasa ishall den senaste tiden. Sport går riktigt tungt på hemmaplan och publiken röstar med fötterna.

I kväll tog sig endast 2190 personer till ishallen. Det är den sämsta publiksiffran i Vasa sedan Sport steg till ligan.

Publiken hade heller inte speciellt mycket att jubla över efter 60 minuter. Sport åkte på sjätte raka hemmaförlusten då KalPa vann med 5–3.

En av få ljusglimtar i Vasa Sport i kväll var Korsholmsbördige Simon Suoranta. I januari blev det klart att han återvänder till Sport efter nästan tio år i andra klubbar och i kväll gjorde han sin femte match i örntröjan. Då kom också första målet i Sport.

När drygt sju minuter återstod av den första perioden drev Suoranta in framför kassen och styrde in Aaro Vidgrens skott till 1–0. Målet var Suorantas fjärde den här säsongen och det första på nästan tre månader.

Matchen stod oavgjort 3–3 i den sista perioden men då avgjorde KalPa. Först nätade Lasse Lappalainen och sedan fastställde Matti Järvinen slutresultatet tom bur.

Två poäng av Brad Lambert

HIFK lider fortfarande av stora skadeproblem och det gjorde att 16-årigen talangen Brad Lambert fick chansen igen. Lambert ligadebuterade i december och i kväll gjorde han sin första hemmamatch.

Lambert gick in i lagets första kedja och i slutet av den andra perioden noterades han för sin första ligapoäng. Lambert fanns med i förarbetet när lagkaptenen Jere Sallinen gjorde 2–0 mot Ilves.

I början av den sista perioden kom den andra passningspoängen för Lambert. Tillsammans med Juho Keränen spelade han fram Mikko Kousa som gjorde 3–0.

I slutet av matchen fick Lambert också ett gyllene läge att göra sitt första ligamål. HIFK fick en straff som Lambert tog hand om men han lyckades inte förvalta den. HIFK vann till slut matchen med 4–0.

Resultat:

HIFK – Ilves 4–0

JYP – Jukurit 2–0

KooKoo – Pelicans 4–1

Sport – KalPa 3–5

Tappara – Lukko 4–3 efter förlängning

Ässät – SaiPa 5–2

Diskussion om artikeln