Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tidigare radarparet hyllar Pohjanpalo efter succéstarten i HSV: ”Är alltid glödhet – Kanerva kan inte förbise honom i EM-uttagningen”

Från 2020
Joel Pohjanpalo firar mål.
Bildtext Joel Pohjanpalo firar sitt första HSV-mål.
Bild: imago images/Team 2/All Over Press

Joel Pohjanpalo har fått en rivstart på sejouren i 2. Bundesliga och Hamburger Sport-Verein. Anfallaren har fått hoppa in två gånger – och det kan Stefan Kießling uppskatta. Jag gillade alltid att spela med honom, säger den tidigare lagkamraten.

26 minuter speltid. Ett mål.

Åtminstone tyder inledningen på att Joel Pohjanpalo är den förstärkning som HSV hoppades då man tecknade ett lånekontrakt med honom för vårsäsongen.

Det har också Pohjanpalos egentliga klubb Bayer Leverkusen lagt märke till. Inte minst den tidigare anfallaren Stefan Kießling, som numer arbetar med administrativa uppgifter inom klubben.

– Det var alltid en glädje att spela tillsammans med honom, berättar Kießling för tidningen Hamburger Morgenpost.

– Han är en kille som alltid ger allt för laget. Han kör alltid på för fullt. Han är en arbetshäst, fortsätter han.

Stefan Kießling och Joel Pohjanpalo firar mål.
Bildtext Stefan Kießling och Joel Pohjanpalo firar mål under säsongen 2016/17.
Bild: Sascha Steinbach / EPA / All Over Press

Att Pohjanpalo visat sig vara en fantastisk inhoppare överraskar honom inte alls.

– Det finns helt enkelt spelare som inte behöver lång tid för att hitta rytmen på planen. Joel är en av dem. Han är alltid glödhet. Han behöver bara en minut på sig för att hitta på något farligt, säger Kießling.

Pohjanpalo själv medgav redan i samband med att låneaffären blev offentlig att det i grund och botten handlade om att få speltid. Inte minst för att kunna knipa en plats i sommarens EM-trupp.

För HSV är det också en äresak att ha en EM-spelare i laget. Kießling tror i sin tur att det inte kommer att vara något snack om saken.

– Om han håller samma nivå i fortsättningen som nu så kan Finlands landslagstränare (Markku Kanerva) inte förbise honom, säger han.

Aktuell för öppningselvan

HSV kämpar som bäst om avancemang till Bundesliga. Laget ligger på andra plats i 2. Bundesliga, en poäng bakom ettan Bielefeld och två poäng före trean Stuttgart. De två främsta lagen stiger direkt upp till högsta serien.

För Pohjanpalos del är det nästa målet att vika sig en plats i öppningselvan. HSV spelar sin nästa match på lördag då laget gästar Hannover.

Det är inte alls osannolikt att Pohjanpalo kan få göra sin första start redan då.

Efter lagets träningar på onsdagen – där ”Jolle” tränade tillsammans med den normalt startande elvan – konstaterade lagets tränare Dieter Hecking att finländaren kan vara aktuell.

– Vi har en bred och kompetent trupp så de kommande träningspassen kommer att visa mig vem som förtjänar att spela mot Hannover. Ingen kan koppla av. Det är upp till Pohjanpalo och Martin Harnik att visa att de är här för att spela, säger han om kandidaterna till anfallarrollen i startelvan.

Diskussion om artikeln