Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Stormen Dennis når Irland och Storbritannien - två dödsfall har rapporterats

Från 2020
Uppdaterad 15.02.2020 17:59.
Floden i brittiska York har översvämmats.
Bildtext Floden River Ouse i brittiska York har redan översvämmats.
Bild: /All Over Press

Stormen Dennis har under lördagen nått fram till Irland och Storbritannien. Den här stormen befaras bli våldsammare än den vinterstorm som de drabbades av förra veckoslutet.

Två dödsfall rapporteras redan från Kent i Storbritannien. En tonåring och en sjöman omkom i havet utanför grevskapets kust skriver Daily Mail.

I Storbritannien har också hundratals flyg inhiberats på grund av det annalkande ovädret.

Enligt det brittiska public service bolaget BBC kan vissa områden drabbas av lika mycket regn som vanligtvis kommer på en hel månad.

Ovädret drabbade Island under fredagen med vindar på upp till 70 meter per sekund. Många skolor, daghem och affärer höll stängt.

Floden i brittiska York har översvämmats.
Bildtext Den översvämmade floden River Ouse ger ett smakprov på de nya översvämningar som väntar Storbritannien och Irland.
Bild: /All Over Press
Översvämning i Dorset efter stormen Ciara
Bildtext Många områden återhämtar sig ännu efter stormen Ciara som förorsakade stora översvämningar i Storbritannien under förra helgen.
Bild: /All Over Press

Stormen närmar sig Finland - Wasaline ställer in avgång

Själva stormen Dennis kommer inte att dra in över Finland men vi kommer ändå att känna av den i form av nederbörd både på lördag och söndag.

Det utlovas sydlig till sydvästlig storm under söndag kväll, med fyra till fem meter höga vågor på Kvarken och vindar på upp till 30 meter per sekund.

Rederiet Wasaline har därför ställt in en avgång från Vasa till Umeå på söndag kväll, och följaktligen också returen till Vasa på måndag.

Diskussion om artikeln