Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Förstecentern Teemu Ramstedt lämnar ligaklubben SaiPa – ska spela upp Kiekko-Espoo till Mestis

Från 2020
Teemu Ramstedt i SaiPas tröja.
Bildtext Teemu Ramstedt lämnar SaiPa.
Bild: Mikko Lieri / All Over Press

Ishockeyklubben Kiekko-Espoo meddelar att laget har värvat ligaprofilen Teemu Ramstedt. Den 32-årige centern lämnar därmed SaiPa där han var tvåa i lagets poängliga. Kiekko-Espoo spelar på den tredje högsta serienivån Finlandsserien där laget har gått som tåget så här långt.

SaiPas förstecenter Teemu Ramstedt lämnar laget för att tillbringa våren i Esbolaget Kiekko-Espoo. Kiekko-Espoo spelar på den tredje högsta serienivån, Finlandsserien, och siktar på avancemang till Mestis.

Ramstedt höll ett mellanår säsongen 2018–19 och värvades i somras till SaiPa som förstecenter. Ramstedt är klar tvåa i lagets poängliga med 4 + 27 = 31 poäng på 45 matcher då han nu lämnar laget.

– Ramstedt hämtar med sig spelmässiga färdigheter och erfarenhet. Det känns fint att han vill ta del av kampen för Esboishockeyn, säger sportchefen Kim Hirscovits på klubbens webbplats.

Ramstedt förstärker ett redan namnstarkt Kiekko-Espoo där även målvakten Jani Nieminen, backen Lauri Taipalus och anfallaren Ilmari Pitkänen tidigare har gjort sig kända för den stora ligapubliken.

Imponerade säsongen 2015–16

32-åringen ligadebuterade hösten 2006 och har hunnit spela för fem FM-ligalag: TPS, HIFK, Blues, Lukko och SaiPa.

Ramstedt vann guld med HIFK våren 2011 och imponerade så mycket i Blues hösten 2012 att han värvades till KHL-klubben SKA S:t Petersburg där han avslutade med 3 + 5 = 8 poäng på 15 slutspelsmatcher.

Säsongen 2015–16 i HIFK är Ramstedts bästa. Det blev 52 poäng på 60 grundseriematcher och 18 poäng på 18 slutspelsmatcher. Ramstedt vann slutspelets poängliga och tog plats i ligans all star-lag.

Kiekko-Espoo knep 80 poäng i grundserien och var etta med klar marginal. Tvåan FPS kammade ihop 70 poäng och trean Pyry 60 poäng. Nu pågår fortsättningsserien där Kiekko-Espoos försprång är 12 poäng till FPS.

Efter säsongen får de bästa lagen i Finlandsserien kvala mot de två sämsta i Mestis.

Diskussion om artikeln