Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kristian Näkyväs första ord efter cancerbeskedet: ”Läkarna är positiva”

Från 2020
Kristian Näkyvä i landslagströjan under en träning.
Bildtext Kristian Näkyvä meddelar att han efter omständigheterna mår bra.
Bild: Lehtikuva

Det första beskedet är positivt. Enligt Kristian Näkyvä gick canceroperationen bra och han tackar Örebros fans för det stöd han fått. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket det har betytt för mig och min familj, säger han.

I onsdags gick den svenska klubben Örebro Hockey ut med nyheten att backen Kristian Näkyvä drabbats av testikelcancer.

Näkyvä kommer inte att spela mer den här säsongen och lagkamraterna i klubben har valt att hedra honom genom att spela finländarens nummer på hjälmen i de resterande matcherna under våren.

Näkyvä opererades i torsdags och har nu inlett sin rehabilitering. I dag var han på plats i lagets hemmaarena för att träffa sin lagkamrater för första gången och gav en uppdatering om läget.

– Först och främst vill jag tacka för det otroliga stöd som jag har fått. Det är helt fantastiskt och jag kan inte med ord beskriva hur mycket det har betytt för mig och min familj.

– Operationen gick helt enligt plan och jag mår efter omständigheterna bra. Läkarna är positiva och nu inväntar vi provresultaten. Än en gång stort tack för det fina stödet, säger Näkyvä på klubbens webbplats.

Kristian Näkyvä är inne på sin andra säsong i Örebro. På 39 matcher den här säsongen har han stått för 20 poäng. I landslaget har 29-årige Näkyvä spelat 23 matcher och noterats för fem poäng.

Diskussion om artikeln