Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Säsongens två giganter fortfarande utan guld – Fourcade och Bö jagar seger i distansloppet

Från 2020
Programmet är inte längre tillgängligt
VM i skidskytte, herrarnas normaldistans (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Innan VM förutspåddes duell mellan Johannes Bö och Martin Fourcade. Men duon saknar ännu guld efter två individuella tävlingar. Skall vi nu äntligen få se en duell mellan de två giganterna eller kommer någon annan igen och far iväg med guldet?

Guld
Martin Fourcade har tagit tre av sina tio VM-guld i distans. Med prickfritt skytte är han svår att slå även den här gången. Fourcade vann säsongens först distanslopp och var tvåa i Pokljuka, efter Johannes Bö i det andra distansloppet för säsongen.

Nu då det delas ut straffminuter per bom gäller det att vara iskall på vallen. Något som fransmannen är en mästare på.

Silver
Arnd Peiffer har bättrat på tävling efter tävling efter en blygsam start på säsongen. Peiffer är säker på vallen och behärskar även svåra förhållanden. Peiffer kan prestera på en jämn hög nivå i alla förhållanden. Det kan räcka långt på VM-distansen

Brons
Johannes Bö kniper igen en medalj tack vare snabb åkning. Men Bö har inte varit lika bra i skytte på VM som under världscup säsongen. Bommar fäller honom även den här gången från guldstriden.

Johannes Thingnes Bø.
Bildtext Bö har haft mera problem på vallen än vanligt.
Bild: EPA/Andrea Solero.

Svart häst
Fabien Claude kommer utvilad till distansloppet. Claude var trea i Pokljuka och sjua i Östersund på distansen. Claude är säker i det liggande skyttet och om han lyckas även stående så kan han gå hur långt som helst.

Finländarna i distansloppet är Tero Seppälä, Olli Hiidensalo och Jaakko Ranta. Hela det finska lagets skytte har varit mer än darrigt så här långt.

Nu skulle det gälla att få tillbaka självförtroende och få tavlorna att falla. Då kommer också bättre placeringar.

Om herrarna inte tänjer sig till det yttersta kan de individuella loppen i VM vara körda för herrarna redan efter distansloppet.

Herrar distans kl. 15.00 TV2 och Arenan