Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Singelmixstafett i skidskytte-VM

Från 2020
Uppdaterad 20.02.2020 15:57.
Programmet är inte längre tillgängligt
VM i skidskytte, singel mixedstafett (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Skidskytte-VM fortsätter med singelmixstafetten. Finland kämpar om en placering bland de tio främsta.

Kl. 14.25 Ski Tour 2020 – Herrar 34 km, fristil, masstart

Finland: 16 Iivo Niskanen, 53 Lari Lehtonen, 58 Markus Vuorela, 67 Lauri Vuorinen

Kommentator: Chriso Vuojärvi

Sammandraget är en tjatig läsning. Av de nio främsta är åtta norrmän. Endast världscupledande ryssen Aleksander Bolsjunov har lyckats lägga in en kil i den norska dominansen.

Differensen mellan ettan Pål Golberg och tvåan Bolsjunov är 23 sekunder.

Iivo Niskanen ligger på 13:e plats men hans uthållighetsegenskaper kan bädda för ett avancemang i resultatlistan i dag. Sjuan Finn Hågen Krogh har bara 30 sekunder till godo på finländaren.

Niskanen och Hans-Christer Holund visade i Falun att det går att spräcka fältet i en masstart. Mycket möjligt att dagens lopp kommer att ha ett snarlikt manuskript.

Norge stor förhandsfavorit i singelmixstafetten.

Kl 16:00 skidskytte, singelmixstafett
Finland: Mari Eder, Tero Seppälä
Kommentator Magnus Eklöv

Skidskytte-VM fortsätter med singelmixstafetten. Finland kämpar om en placering bland de tio främsta.

Norge ställer upp med drömduon Marte Olsbu Röiseland och Johannes Bö. Tillsammans har de redan tagit sju medaljer i VM i Anterselva, varav två guld. Med den duon på startstrecket är de övrigas chanser minimala. Allt annat än guld skulle vara en besvikelse.

Italien med Dorothea Wierer och Lukas Hofer är lika klara favoriter till silvret som Norge är till guldet. Dorothea Wierer med två guld från hemma-VM har ett säkert skytte. För Hofer gäller bara att försöka hålla positionerna. På dametappen håller Wierer takt med Röiseland, men Hofer får svårt att hålla Bös takt.

Om bronset kommer det att vara en tuff kamp. Frankrike, Sverige, Österrike, Ukraina och Tyskland har alla chans att klättra upp på pallen. Det kan mycket väl bli en kamp som först avgörs på upploppet.

Finlands lag med Mari Eder och Tero Seppälä har chans till en placering bland de tio främsta. Men om duon inte skjuter bättre än de gjort hittills i VM kommer de att hamna på väldigt blygsamma placeringar.