Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Tre personer har gripits misstänkta för mordet i Virkby

Från 2020
Uppdaterad 20.02.2020 12:45.
Polisbil med framdörren öppen.
Bildtext Polisen använde mycket resurser till att gripa de misstänkta.
Bild: Yle/Bubi Asplund

Polisen har nu gripit alla personer som misstänks för mordet i Virkby i Lojo natten mellan måndagen och tisdagen. Tre personer greps under tisdagen och onsdagen.

Enligt de uppgifter som polisen har i det här skedet av förundersökningen var brottet planerat och flera personer var med och genomförde det. Polisen beskriver brottet som grovt och pratar nu om mord.

De misstänkta gjorde inte motstånd då de greps och det var ingen fara för utomstående.

Polisen efterlyste på onsdagskvällen en av dem som misstänktes för mordet. Polisen gick ut med namn och bild eftersom det handlade om ett allvarligt brott.

Det var också enligt polisen viktigt att få tag på den misstänkte för att kunna förhindra möjliga nya brott. Polisen kunde inte utesluta att den misstänkte kunde utgöra en fara för andra människor.

Västra Nylands polisinrättning kommer att be att de misstänkta häktas. Förundersökningen fortsätter och brottet utreds som mord.

Häktningsrättegången hålls på fredag (21.2). Ledaren för förundersökningen kräver att alla förhandlingar i fallet hålls inom stängda dörrar. Det innebär att domstolsförhandlingen inte är öppen för allmänheten och ingen utomstående får komma in och lyssna.

Västra Nylands polisinrättning använde mycket resurser för att ta fast de misstänkta. De fick hjälp av Helsingfors polisinrättning och Centralkriminalpolisen.

Polisens information om häktningsrättegången och stängda dörrar (nästsista stycket) lades till torsdag 20.2.2020 vid 12.45.