Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fortsatt motigt för Brescia i Serie A – Balotelli missade jätteläge efter läcker framspelning från Skrabb

Från 2020
Uppdaterad 22.02.2020 09:29.
Simon Skrabb med bollen.
Bildtext Skrabb fick spela ungefär 25 minuter mot Napoli.
Bild: imago images/Gribaudi/ImagePhoto/ All Over Press

Simon Skrabb gjorde ett piggt inhopp när hans Brescia föll mot Napoli. Skrabb fick spela drygt 25 minuter och skapade bland annat en målchans där Mario Balotelli borde ha nätat.

Nästjumbon Brescia har det riktigt jobbigt i den italienska ligan. Laget har inte vunnit på över två månader och på fredagskvällen åkte man på en ny förlust då Napoli vände ett underläge i den andra halvleken.

Jhon Chancellor nickade in 1–0 för Brescia i den första halvleken men Napoli gjorde två snabba mål direkt efter paus. Först kvitterade Lorenzo Insigne på straff och sedan skruvade Fabian Ruiz in 2–1 bakom en chanslös Jesse Joronen.

– Första tio minuterna i andra halvlek var inte våra bästa. Vi var bra före paus men matchen svängde efter straffen, säger Brescias tränare Diego Lopez enligt Football Italia.

Simon Skrabb inledde matchen på Brescias bänk men i den 66:e minuten fick han hoppa in och ersätta islänningen Birkir Bjarnason på mittfältet.

Skrabb skapade jätteläge för Balotelli

Jakobstadsbördige Skrabb tog också för sig direkt och i den 72:a minuten var han inblandad i en chans som borde ha gett en kvittering.

Skrabb var stark i närkampen mot Mario Rui, vände ut ur straffområdet och slog sedan in en passning in i mitten. Där fanns Mario Balotelli helt fri och mötte bollen med högerfoten men styrningen gick över ribban.

Brescia har bara tagit två poäng sedan årsskiftet och laget har sju pinnar upp till säker mark. Tränaren Lopez intygar ändå att man inte gett upp hoppet om nytt kontrakt.

– Vi försökte pressa Napoli högt upp i banan. Ett lag som gett upp hoppet gör inte så. Det är viktigt att vi spelar på samma sätt också mot andra lag, då kan vi få med oss poäng. Vi måste vara modiga och behålla fokus, säger han.

Resultat, Serie A:

Brescia – Napoli 1–2
26 min 1–0 Jhon Chancellor
59 min 1–1 Lorenzo Insigne
54 min 1–2 Fabian Ruiz

Diskussion om artikeln