Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Aleksandr Loginov trött på anklagelserna – överväger att lägga av: "Förvånas inte av någonting längre"

Från 2020
Aleksandr Loginov skidar.
Bildtext Aleksandr Loginov.
Bild: ullstein bild - Sven Simon/ All Over Press

Den ryska skidskytten Aleksandr Loginov förstår inte varför han utsattes för en polisrazzia på lördagsmorgonen. Nu är han riktigt trött på dopningsanklagelserna – och säger sig överväga att avsluta karriären.

Aleksandr Loginovs lördag inleddes med en polisrazzia.

Den dubbla medaljören från detta mästerskap blev av med mobil och dator, samtidigt som även den personliga tränaren Aleksandr Kasperovitj fick besök av polisen.

Den tidigare dopningsavstängde Loginov talade ut om situationen till rysk media efter dagens stafett i Anterselva. Loginov förde Ryssland i mål som fyra i loppet.

Ryssen är trött på de pågående attackerna mot honom. Loginov öppnade till och med för att lägga av.

– Jag är inte längre förvånad över någonting, sade Loginov enligt nyhetsbryån Tass.

– Tydligen försöker de verkligen att påskynda processen att avsluta min karriär. Om det skulle göra alla glada så måste jag kanske göra det snart.

Loginov berättar att han inte hört om sin telefon eller dator.

– Låt dem kontrollera mig, fast varje dag – men varför var de tvungna att ta min telefon just i dag? För mig är det här det mest smärtsamma. Jag kan inte prata med min familj och släkt, jag kan inte ens göra vistelserapporteringen angående var jag befinner mig.

Enligt uppgifter till Yle Urheilu räckte det ryska lagets ackrediteringar till för Loginovs tränare Aleksandr Kasperovitj, som därför ska ha varit med på VM med en ackreditering för det ukrainska laget.

Diskussion om artikeln